Изкуствените мигли наистина могат да изглеждат много елегантни, но все пак е добре да знаем и малко повече за самата процедура, преди да пристъпим към нея. 

За да се сдобием с тези дълги мигли, се използват пинцети, с които синтетичният материал се залепя върху очите ни. Все пак не бива да се подлагаме твърде често на тази процедура, нито да носим миглите прекалено дълго, тъй като това може да има неприятни последици върху здравето на очите ни. Ето някои от тях. 

Очни инфекции 

Освен че може да напрегнат очите, изкуствените мигли крият риск и от инфекция на роговицата и клепачите. 

Могат да доведат до контактен дерматит

Заради алергична реакция към използваното лепило, не е изключено изкуствените мигли да причинят и контактен дерматит. Трябва да се избягва лепило, което съдържа формалдехид, тъй като това вещество крие риск от алергична реакция, водеща до подуване, чувство на парене, а по-късно и до поява на обрив. 

Още по темата


Можем дори да загубим мигли

Освен инфекции и алергии, можем да бъдем засегнати от временна или трайна загуба на мигли. Причината е, че тежките екстеншъни за мигли могат да доведат до напрежение върху нашите миглите, което да е причина за счупването им. В същото време те увреждат и фоликула на миглите. 

Затова трябва да помислим добре, преди да вземем решение да се подложим на процедурата. Ако все пак сме решили да ги използваме, да помислим за някои предпазни мерки. 

За да подхраним миглите си по естествен начин, можем да нанасяме върху тях зехтин. Дори рициновото масло може да направи чудеса за тях.