Кожата на лицето е сред най-чувствителните части в цялото тяло. Понякога грижата за него се оказва истинско предизвикателство, тъй като всеки използван продукт сякаш причинява възпаление и съответно зачервяване на кожата.

Ако искате да прикриете зачервената кожа с грим, неподходящата формула може да я възпламени още повече. За да се предпазите, е препоръчително да следвате тези 3 съвета.

1. Изберете минерална козметика

Минералите са естествено противовъзпалително средство, затова минералният фон дьо тен на прах е най-добрият избор в тези случаи. И тъй като в използваните съставки в тези продукти са щадящи, е по-малко вероятно те да съдържат дразнещи кожата вещества.

2. Бъдете по-внимателни с коректора

Няма проблем, когато го използваме в малки количества при необходимост. Колкото по-голямо е количеството му, за да прикрием неравната текстура, толкова повече подчертавате съответния кожен проблем, като розацеа, акне или екзема.

3. Бъдете и по-нежни към кожата

Забравете за четките. Те могат да наранят повече вече раздразнената кожа. Вместо това, нанесете грима с пръсти или гъба, като леко потупвайте кожата, тъй като триенето просто ще я възпали повече.