IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прах от бамбук прави зъбите по-бели

12 юли 2018 07 20

Екстрактът от растението има регенериращо действие

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Неслучайно го наричат зеленото злато на природата. Богат на фибри, калий, силиций и фитохимикали, бамбукът се използва като съставна част от продукти, създадени за грижа на зъбите, венците, ноктите, кожата и косата.

Екстрактът, който се извлича от стеблото на растението, се използва широко в козметичната индустрия. Той влиза в състава на шампоани, балсами и маски за лице и коса. Основното му предимство е, че има регенериращо действие. Доказано е, че укрепва и подхранва косъма, както и почиства натрупания себум от скалпа.

През последните няколко години прахът от бамбук набира популярност. Благодарение на антибактериалния ефект на екстракта от растението, той се използва за почистване на зъбите от натрупаната мръсотия и избелва.

Кои са предимствата на бамбуковия прах?

Прахът се нанася върху тях с кръгови движения, след което се изплаква с вода. Той не може да замести напълно пастата за зъби, но успешно се комбинира с нея за постигането на идеалната усмивка. Подобно на водата за уста, прахът елиминира това, което е останало по зъбите след четката и придава свеж дъх на устата.

Нанесен върху венците, прахът с много фина текстура спира кървенето, намалява възпалението и има обезболяващ ефект. Това се дължи на антибактериалните свойства на зеленото растение.

Натуралното средство, което може да се използва за избелване на зъбите след употреба на кафе, чай и цигари, защитава емайла и зъбите. По-продължителното му използване намалява риска от появата на пародонтоза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари