IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задръжте младостта. С йога за лицето

26 май 2009 08 37

Нова неагресивна терапия обещава по-малко бръчки и повече блясък за кожата. С лицеви упражнения

Пращайте въздушни целувки, полезно е. И приятно. Снимка: Dreamstime

Пращайте въздушни целувки, полезно е. И приятно. Снимка: Dreamstime

Рано или късно те се появяват. Леки, едва забележими линии, които впоследствие набраздяват кожата като разорана нива.

Да, бръчките са един от враговете номер 1 за жените. Независимо колко е силна, уверена и щастлива, всяка дама си мечтае да заличи следите на времето.

Дъжд от козметични продукти и игли с ботокс и хиалурионова киселина може и да загладят положението, но ефектът не е много траен.

Освен това инвазивните процедури изобщо не са любимо спа занимание, а сериозна манипулация, която плаши не една и две представителки на слабия пол.

Днес обаче има нова стратегия срещу бръчките – йога за лице. Най-общо казано, това са серия от упражнения, които тонизират лицевите мускули и ни учат как да не бъдем намръщени.

Всъщност, тази терапия изобщо не е революционно откритие. Тя е супер популярна в Индия, където е част от традиционния начин на живот.

Благодарение на две терапевтки от САЩ йогата за лице е все по-известна там, а вече и в Европа.

Мари-Вероник Надо в Калифорния и Аналис Хаген в Ню Йорк се опитват да спрат времето или поне следите му върху женските лица.

За целта те не използват специален перлено-кашмирен серум (или подобна засукана комбинация, която е невъзможна на практика), а поредица от упражнения за лицевите мускули.

Е, Мари-Вероник има собствена козметична серия, но тя е само приятна глезотия към останалото.

Нейната идея е, че всички движения имат огромно влияние върху лицето. Част от гримасите са грешни и оставят дълбоки бразди там, където най-малко искаме.

От друга страна правилните упражнения могат да освободят напрежението и да ни предпазят от образуването на бръчки.

Аналис Хаген пък смята, че освен програма за лицев тонус, всяка жена се нуждае и от релаксиращ режим и медитация.

Тя вярва, че душевното спокойствие помага на тялото да се отърве по-лесно от токсините, а това от своя страна прави кожата по-красива и свежа.

Повечето упражнения, които двете терапевтки използват, са динамични гримаси като събиране на устните за целувка в стил Мерилин Монро, все едно свирите на тромпет или правите рибена физиономия.

Има и такива, които напрягат малките мускули около очите и по челото, скулите и т.н.

Тези движения може и да не са съвсем комфортни, но пък са ефективни – според повечето опитали след точно три серии от тях резултатът е забележим.

След по-продължителна ежедневна практика бръчките избледняват, някои напълно изчезват, а кожата е по-сияйна, благодарение на подобреното кръвообращение.

Никак няма да е лошо да се обръща и достатъчно внимание на храненето. Според американките повече зелени зеленчуци и по-малко кофеин правят чудеса.

Ние пък се надяваме скоро да се доберем до упражненията, които те предлагат. Ако успеем, задължително ще споделим и с вас.

КоментариКоментари