IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Настинката е като 4 големи питиета за шофьорите

6 януари 2012 15 30

Забвят се реакциите им и често причиняват катастрофи

Снимка: Dreamtime

Снимка: Dreamtime

Ако случайно сте хванали настинка, шофирате и полицаите ви спрат и искат да духнете за проба за алкохол, не се изненадвайте. Според изследване става ясно, че грипът и различните вируси действат на водачите зад волана, както четири големи уискита.

Шофьорските умения на болните намаляват почти с 50%, както и при подпийналите повечко големи спиртни напитки. Болните реагират много по-бавно и по-често удрят спирачките, защото обръщат по-малко внимание на случващото се в околната среда. Те взимат неправилно завоите, което увеличава вероятността за удар в бордюра с цели 33%.

Водачите на превозни средства, болни от грип или настинка, застрашават сериозно движението и живота на хората по трасето, защото често притварят очи и могат дори за момент да загубят контакт с пътя.

Изследването е направено по поръчка на застрахователна фирма, която подозира, че голяма част от катастрофите се дължи на болни шофьори.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари