Зимата наближава и е по-реалистично да се замислим за снега и хубавите празници, които ми чакат през месец декември. А зимата е най-пухкава и красива на места като финландска Лапландия.

Точно там се намира един от най-уникалните хотели на света. И то не защото има много звезди в характеристиката си, а защото архитектурата му е автентична и авантюристична. Хотел Igloo Village Kakslauttanen се намира в Саариселка, Финландия, близо до националния парк Urho Kekkonen.

Той разполага с малки къщички, които приличат на иглу. Покривът им е стъклен, така че, когато лампите светят, те светлината може да се види навсякъде над 60 градуса северна ширина. Те са 31 на брой и могат да бъдат направени от стъкло или сняг.

Още по темата

Всяка година за забава на гостите се изграждат няколко ледени постройки – бар, параклис и най-големият ресторант от сняг. През декември пък най-добрите скулптури от лед се събират да мерят сили в Какслаутанен, като творенията им остават пред очите на туристите до края на зимата.

Пътешествието до това хотелче в Лапландия си струва и по друга причина! Там можете да опитате вълнуващи зимни сафарита с елени, хъски, както и да участвате в снежно рали с моторни шейни.

Вижте какво е да спиш буквално под звездите в галерията ни!