IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото подводно СПА е на Малдивите

16 април 2013 08 00

Курортът Хувафен Фуши заслужава своите 6 звезди, откъдето и да го погледнеш

Снимка: Facebook/Huvafen Fushi

Снимка: Facebook/Huvafen Fushi

Туристите обожават Малдивите не заради хотелите и предлаганите масажи там, а заради райската природа и тюркоазени води. Но все пак не трябва да се подценяват нетрадиционните постройки на островите, които са също толкова красиви и уникални, колкото и самата естествена обстановка.

Досега Дубай бе мястото, където се случваше всичко необикновено в архитектурен план, но не и този път! Остров Хувафен Фуши е един от най-известните и посещавани СПА-курорти на Малдивите и цял свят. Подводният свят в местността е изключително разнообразен и красив и е една от основните атракции на комплекса. Курортът е разположен на едноименния остров и се посещава ежегодно от хиляди туристи от цял свят, макар че е считан за един от най-скъпите на нашата планета.

Комплексът разполага с 43 луксозни частни бунгала. Всяко от тях е с интериор, наподобяващ природната красота на острова. Бунгалата са разположени на самия плаж, така че спокойно можете да се потопите в топлите води на Индийския океан направо от верандата си.

Това, което го прави единствен и неповторим е, че той предлага подводни стаи за масаж и СПА-процедури и го превръща в първия СПА-курорт под водата. По тази причина мястото е отбелязано с 6 звезди в туристическите каталози и сайтове. Броят на различните процедури постоянно нараства, но едни от най-атрактивните носят имената „Отслабни", „Тонизирай се", „Премахване на стреса" и терапията срещу целулита.

За изграждането на подводните стаи са били необходими 12 месеца. При изработването на стъклата е включена специална смола, която да направи структурата възможно най-надеждна и екологична.

В комплекса можете да посетите още 4 изискани ресторанта, предлагащи ястия за всеки вкус, няколко басейна, луксозен фитнес и други помещения, които да направят почивката ви пълноценна и здравословна.

Вижте снимки от това уникално място в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари