IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуствените плажове на Париж – лятната атракция на града

3 юли 2013 06 50

11-то издание на Paris-Plage започва съвсем скоро

Снимка: europe.eurostar.com

Снимка: europe.eurostar.com

Всеки юли и август на брега на река Сена в Париж се създават изкуствени плажове и зони за отдих, където парижани да могат да се отдадат на различни дейности през почивката си. Плажовете са в близост до готическата катедрала „Нотр Дам", но това не пречи на хората да се разсъбличат по бански и джапанки и да опъват хавлията на специално докарания пясък. На тези плажове те почти забравят, че не се намират в Пукет, а в Париж.

На участък от три километра от пешеходната зона по поречието на река Сена има ивици от златист пясък, шезлонги, саксийни палми и чадъри. Ако сте турист в Париж през тези два летни месеца, можете за момент да пренебрегнете разглеждането на забележителностите и да се разположите върху пясъка, наслаждавайки се на круизните туристически кораби, които плават по Сена, както и на гледката към историческия център на френската столица.

Paris Plage в зоната Rive Droite – е проект, който стартира през 2002 г. Направен е за тези, които не могат да си позволят почивка в Тайланд, Бали или дори на Френската Ривиера. Това място бързо става доста популярно и привлича по около четири милиона души всяко лято. През 2006 г. е добавен вторият плаж на Rive Gauche.

Плажовете вече са три, като всеки нов сезон те се обогатяват с нови функции, които включват трансфер с ферибот между двата речни брегове, плаващи басейни, заведения, атракции за децата, стени за катерене, концертна сцена и т.н.

На мястото се изсипват около 3000 тона пясък всяко лято, които се разпръскват по протежение на десния бряг между мостовете Pont de Sully и Pont Des Arts.

Познавачите казват, че има само една разлика между този плаж в Париж и плажовете в Сен Тропе – жените си стоят с горнищата на банските, вероятно респектирани от близостта на Лувъра или големите глоби. Все пак Paris Plage има един основен недостатък - не можете да се потопите в реката, но пък има на разположение душове и басейни, където хората могат да се разхладят. Плажовете са отворени от 08:00 часа сутрин до полунощ.

Вижте снимките им в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари