IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кулата на Давид – най-високото гето в света

15 април 2014 13 50

Този изоставен небостъргач се намира във Венецуела и е дом на бедняците

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

„Кулата на Давид“ е изоставен, недовършен небостъргач, който се намира в центъра на Каракас, столицата на Венецуела. В момента тя е дом на повече от 3000 души, които са превърнали 45-етажната сграда в най-високото гето в света.

Строителството на сградата, която първоначално е била кръстена „Centro Financiero Confinanzas“, започва през 1990 г. и кулата е трябвало да се превърне в символ на светлото финансово бъдеще на Каракас.

Това е третият най-висок небостъргач в страната, но банковата криза във Венецуела води до спирането на строежа през 1994 година. Правителството поема контрола над сградата, но тя така и никога не бива довършена. В нея все още няма асансьори, електричество или течаща вода. Балконите са без парапети и прозорци, а на много места няма изградени преградни стени.

През 2007 година в небостъргача се заселват група бедняци и постепенно сградата става дом на много престъпници и наркодилъри. Въпреки това, жителите ѝ са успели някак да намерят средства, за да си набавят основни комунални услуги като ток и вода, които стигат само до 22-ия етаж.

В момента в гетото живеят над седемстотин семейства, а жителите твърдят, че „Кулата на Давид“ е далеч по-безопасно място от улицата в Каракас и че в столицата на Венецуела има далеч по-престъпни райони и квартали.

Вижте снимки на гетото в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )