IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадската пътека към небето

12 май 2014 12 50

Дългоочакваната платформа Glacier Skywalk вече отвори врати

Снимка: Brewster Travel Canada

Снимка: Brewster Travel Canada

Гледките отвисоко винаги са предизвиквали възхищение у хората и са ги очаровали – дори тези, които се страхуват от мащабните височини. Сякаш да погледнеш на нещо от птичи поглед едновременно извисява и принизява човек.

Кара го да види каква малка част от действителността е и в същото време да се почувства като краля на света, приближил се към небето.

Именно такова чувство може да предизвика у вас новото съоръжение в Националния парк Джаспър в Канада. То се нарича Glacier Skywalk и представлява платформа, по която туристите могат да се разхождат. Съоръжението се извисява на 280 метра височина и е разположено над каньона Сънуапта.

Платформата е открита официално на 1-ви май тази година и вече може да бъде посещавана от ентусиасти. Гледката от Glacier Skywalk е неповторима – ледници и живописни планински гледки могат да се видят от всеки ъгъл.

Проектът е замислен така, че да бъде един вид продължение на околния пейзаж. Структурата е изградена от стомана, стъкло и дърво. Не са използвани бои и други токсини. Съоръжението е сякаш крайбрежна алея, само че извисена към небето.

Влезте в нашата галерия и разгледайте забележителната платформа в канадския Национален парк Джаспър.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )