IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ла Рамбла – улицата с най-много живи статуи

27 юни 2014 05 50

Това е една от улиците с най-много мимове в света

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

„Ла Рамбла“ (La Rambla) е улица в централната част на Барселона и по-точно в готическата му част, която е известна с многобройните си туристи, множеството си заведения и... десетките си мимове.

Тя свързва площад „Каталуния“, тръгвайки от центъра и стига до статуята на Христофор Колумб в „Порт Вел“ (пристанището на града).

Живите „статуи“ на тази улица са всъщност вид улично изкуство, което тук е на много високо ниво. Те са мимове, които имат наистина знаково присъствие на „Ла Рамбла“.

Улицата е дълга приблизително 1,3 км., а по време на туристическия сезон, е наистина доста пренаселена.

Разхождайки се по нея, вие ще срещнете многобройните мимове, представящи се за „човешки статуи“. Тези улични артисти разполагат с огромно въображение – те се дегизират от известни личности до митологични същества и въображаеми герои.

Ако имате път към Барселона и „Ла Рамбла“, вземете си дребни пари/монети, които да можете да дадете на мимовете и те ще ви направят истинско представление. Само бъдете внимателни за вашите вещи, тъй като улицата е известна и с джебчиите си.

Вижте снимки на мимовете в Барселона в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

aa ( преди 9 години )
mnoggo prekrasen grad i naistina mimobete sa mnogo visoko nivo, a djebdjiite sa bylgarski *** i rumynci
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Сигурно е хубаво, чувала съм, че Барселона е прекрасен град!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар