IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за Доминикана – част втора

12 ноември 2014 12 08

Страна, която ще ви очарова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Доминикана е символ на гореща кръв, забавления, музика, красива природа и всичко друго, което може да обрисува една прекрасна почивка. Неслучайно много хора избират да посетят именно тази страна и да се насладят на нейното очарование. В първата част за Доминиканската република ви запознахме с някои от интересните факти за тази държава, а сега е ред да допълним колекцията от любопитна информация.

Ето я и нея:

14. Националната кухня на Доминикана е комбинация от кухнята на Европа, Африка и местните ястия. Доминиканците консумират много бобови растения, зеленчуци, месо и банани. Традиционната супа „asopao“ е съставена от месо, ориз и зеленчуци. В Доминикана не се яде много риба, но за сметка на това в страната не липсват рибни ресторанти. Морските дарове са свежи и вкусни.

15. В Доминиканската република има много бездомни хора и кучета. Котки обаче почти не се срещат.

16. Интересно е, че туристите ходят в страната предимно с джапанки и сандали, а местните жители предпочитат маратонките и затворените обувки.

17. В Доминикана има само един сезон, а чадърът се използва главно като средство за защита от слънчевите лъчи. Дъждовете в страната са редки и се случват само в периода от май до септември.

18. Всички напитки в Доминиканската република се продават с лед. Местните хора дори обичат да си хапват от него.

19. Всички доминиканци считат себе си за наследници на индианците Taino.

20. Червената игуана Ricordi може да бъде видяна единствено в Доминикана.

21. В 13:00 часа всички магазини затварят за обяд. Понякога той може да продължи до 16:00 часа.

22. Доминиканската република е единственото място в света, където се произвежда камъкът Ларимар. Той има син цвят и наподобява тюркоаз.

23. Втората част на „Кръстникът“ е заснета частично в столицата на Доминиканската република – Санто Доминго.

24. Ранните бракове в Доминиканската република са разрешени официално, но само със съгласието на родителите. Брачната възраст започва от 15-годишна възраст за момичетата и 16 години за момчетата. Ето защо всяко момиче празнува по-добре 15-тия си рожден ден, отколкото 18-тия си юбилей.

25. Едно от най-големите солени езера в света се намира в Доминикана. Това е Енрикийо, където живеят повече от 400 американски крокодили. Размерът на езерото е 370 квадратни километра, което означава, че средно един крокодил се помещава на квадратен километър.

26. Повечето доминиканци правят движение с носа си, като че ли ще кихнат, вместо да попитат събеседника отново. Местните се шегуват за тази своя особеност и казват, че имат прилика със зайците.

27. Най-високата точка в Доминикана е Пико Диарте, което е и най-високата планина в Карибския басейн.

Посетете нашата галерия и разгледайте още снимки на прекрасната Доминикана.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари