IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На почивка в Галапагос и Ботсвана

11 декември 2014 10 50

Представяме ви два поразителни нови курорта в едни доста далечни дестинации

"Sandibe Okavango Safari Lodge" в Ботсвана; Снимка: architecturaldigest.com

"Sandibe Okavango Safari Lodge" в Ботсвана; Снимка: architecturaldigest.com

Африканската държава Ботсвана и островите Галапагос не са типични туристически дестинации, но точно на тези две места отскоро има два нови, поразителни курорта. Те съчетават природен разкош, възможности за приключения и всички луксозни удобства, характерни за скъпите хотели.

Първият комплекс се намира на тихоокеанския остров Санта Крус в Галапагос (на 965 километра на запад от Еквадор). Хотелът с 14 стаи се казва „Pikaia Lodge“, а нощувката тук започва от 3700 щатски долара. Хотелът се намира в близост до резерват за гигантски костенурки. Неговата архитектура е модерна – от стомана, стъкло и камък, но пък „Pikaia Lodge“ предлага доста оригинални възможности за екотуризъм.

Другата поразителна туристическа дестинация се намира на съвсем друго място, в Африка. Тя се казва „Sandibe Okavango Safari Lodge“ и е разположена в южноафриканската държава Ботсвана (страната граничи с ЮАР, Зимбабве, Замбия и Намибия).

Хотелът разполага с 12 стаи, намира се в близост до делтата на река Окаванго и резервата за диви животни „Мореми“, а цените на нощувка започват от 940 $ на човек.

Вижте снимките на тези два курорта в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари