IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за Зимбабве – част втора

29 март 2015 07 45

Какво още не знаете за тази африканска държава

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

16. Руините на друг древен град – Кхам са разположени в провинция Matabeleland North. Градът започва да се развива след средата на 15-ти век, когато по неясна причина (може би заради изчерпване на природните ресурси) хората Шона напускат Великия Зимбабве. В Кхам се намират руините на царски дворец от камък, който е построен над всички останали сгради.

17. Националният парк Матобо хилс в Зимбабве съчетава в себе си както исторически забележителности, така и природни красоти. Първите хора, заселили този район са отпреди 20 хиляди години. Древните пещерни рисунки, изобразяващи сцени на лов, на война и на спокоен живот свидетелстват за това.

18. Любителите на дивата природа трябва да посетят Националния парк в Зимбабве „Mana Pools“ и ловния резерват „Sapi Chevore“, намиращи се около долното течение на река Замбези, близо до границата с Мозамбик. През 1984 година тези зони са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Влажността им привлича много диви животни, особено по време на сухия сезон. Те са дом на най-голямата популация в света на черни носорози. Срещат се също така слонове, хипопотами, лъвове, леопарди, крокодили и много видове антилопи.

19. Зимбабве е третата страна в света по отношение на производството на азбест. Първо място заема Китай, а второто място е отредено на Италия.

20. В страната се правят много интересни сувенири. Магазините и пазарите на големите градове в Зимбабве са пълни с различни сувенири, изработени от крокодилска кожа или слонова кост. В много случаи обаче сувенирите се оказват фалшиви, така че туристите трябва да бъдат внимателни дали не плащат прекалено много пари за дадено нещо.

А сега посетете нашата галерия и разгледайте още снимки от прекрасната африканска страна Зимбабве.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари