IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остров за 15 000 долара, който сега струва милиони

3 юни 2015 07 50

Той се намира край бреговете на Камбоджа

Снимка: Song Saa

Снимка: Song Saa

В началото на годината Джони Деп и Амбър Хърд си казаха „да“ първо по време на тайна церемония в дома си, а малко след това – на плажа на острова на холивудската звезда на Карибите.

Всъщност актьорът от „Карибски пирати“ не е единствената знаменитост, която има свой собствен остров.

Леонардо ди Каприо, например, иска да строи екокурорт на своя частен остров край бреговете на Белиз.

На някои от „простосмъртните“ хора обаче съдбата също им се усмихва. Двойка австралийци споделят своята вдъхновяваща история за това по какъв начин са станали горди собственици на малък остров и как са сбъднали своята мечта.

През 2005 година Мелита Хънтър и съпругът ѝ Рори се преместили за една година в Камбоджа, заради бизнес задължения на мъжа в Пном Пен. През 2006 година двамата трябвало да заминат да живеят в Ню Йорк, но това така и не се случило, тъй като двамата получили неустоимо предложение.

Местни жители предложили на австралийците да купят малък остров, намиращ се на по-малко от 30 километра от брега на Камбоджа само за 15 000 долара. Двойката се съгласила и макар че плановете им да създадат островна идилия се забавили, заради заболяване на Мелита, двамата все пак сбъднали желанието си.

Снимка: Song Saa

В момента върху острова се намира вилният курорт Song Saa, който се състои от общо 27 вили. Желаещите да почиват там, могат да го направят срещу 869 долара на ден. Някои от богатите хора по света пък имат възможност да закупят за себе си някоя от вилите, чиито цени варират между 600 000 и 1,75 милиона долара.

В нашата галерия може да разгледате малкия рай на семейство Хънтър в Камбоджа.

Курортът Song Saa – една мечта, купена за 15 000 долара и сега струваща милиони!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
Сега островът струва милиони,понеже в него са вложени много пари. Ако съпрузите не си бяха мръднали пръста,цената му и днес щеше да е 15 000 долара- сума,която могат да си позволят повечето средностатистически Българи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар