IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Величествената природа на Исландия

30 август 2015 08 00

Снимки, които ще ви очароват

Снимка: Jakub Polomski

Снимка: Jakub Polomski

Исландия е място, което едва ли бихте наредили в своите пет топ дестинации за пътуване. Островната държава е една от най-северните точки на Европа и притежава специфичен чар.

Уникалността на Исландия не се дължи само на фактите, че това е една от най-безопасните държави в света, че не разполага с армия, че там е позициониран най-големият изкуствен леден тунел в света или пък че 80% от енергията на острова се добива от еко източници.

Отдалечената страна омагьосва всеки човек, който я посети, заради своята невероятна природа. Кристално чисти езера, вулкани, величествени зелени долини, гейзери и заснежени планини – това са само част от природните красоти, които може да разгледате в Исландия.


Понякога думите просто са излишни или пък недостатъчни, ето защо е хубаво всеки разказ да бъде онагледяван. Само преди месец полският фотограф Якуб Поломски посещава островната държава, прекарва две седмици там пропътува 4000 километра с кола.

Резултатът – спомени за цял живот и снимки, които ни карат да мислим, че Исландия е сякаш магично място, излязло от приказките. Някои от кадрите са заснети от дрон и дават още по-добра представа всъщност колко величествена е природата в тази държава.

Влезте в нашата галерия и се убедете сами!

Снимка: Jakub Polomski

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари