IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Можете ли да останете близки с бившия на приятелката ви

14 януари 2014 12 20

...и дали не рискувате да я загубите?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето двойки се разпадат. Това е проста, неопровержима истина, но когато човек открие истинската любов той забравя за миналите неуспехи. Но уви, разделите носят последствия и за взаимоотношенията между приятелите.

Доста често партньорите в една връзка споделят освен общо жилищно пространство, понякога и домашни любимци и деца, но и социална среда. След разрива на отношенията им те трябва да поделят абсолютно всичко, включително и приятелите си. Това е една странна ситуация с много неизвестни.

Причината е, че приятелите са тези, които трябва да изберат на коя страна да застанат и с кой от двамата ще продължат да бъдат близки и с кой ще архивират/замразят отношенията си. Обикновено между мъжете има мъжка солидарност и те остават приятели със силната половинка. Жените пък по-вероятно ще изберат нежната половинка.

Но някои хора имат по-философско отношение към ситуацията и предпочитат да останат приятели и с двете бивши половинки. Има ли етикеция в подобен сюжет? Ето и няколко въпроса, на които трябва да си отговорите, преди да вземете решение, ако пред вас стои подобен казус:

1. Как бихте се чувствали, ако някоя от вашите най-добри приятелки продължи да е в топли отношения с бившето ви гадже?

Това е много прост въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да се застъпите за приятелството си с ексгаджето на най-добрата си приятелка.

2. Каква е била причината за раздялата на двойката?

Трябва да сте наясно защо двойката се е разпаднала или да е имало някаква сериозна от морална гледна точка причина, като злоупотреба или изневяра от някоя от страните. Логично е като знаете това, да действате по съвест и да запазите приятелството си с по-стойностния човек.

3. Как ще се отрази на връзката с приятелката ви фактът, че продължавате да сте близка с ексгаджето ѝ?

Някои хора са широко скроени и не биха се засегнали, ако искате да продължите приятелството си с техните бивши половинки. Но за други това ще е голям проблем и те ще смятат, че нарушавате основния код за приятелска лоялност.

4. Защо въобще трябва да запазите това приятелство?

Какъв е смисълът да оставате близки с ексгаджето на най-добрата ви приятелка? Защо държите на тази връзка? Може би това е чудесен контакт от професионална гледна точка? Може би с този човек практикувате едни хобита или се виждате често някъде и трябва да запазите добрия тон? Или може би имате други мотиви...

5. Какъв вид отношения се опитвате да поддържате?

Може би просто се опитвате да останете добри познати, а не супер близки с ексгаджето на приятелката ви? Това донякъде е приемливо, за разлика от по-дълбоките отношения, които могат да се окажат проблем.

6. Готови ли сте да загубите едно дългогодишно приятелство?

Чрез поддържане на приятелска връзка с експоловинката на вашия приятел, вие трябва да сте готови да приемете, че той може да се отдръпне от вас. Готови ли сте да замените едно приятелство за друго? От само себе си се разбира, че всяка ситуация е уникална, но е добре да си отговорите на въпросите по-горе, за да сте по-готови да приемете последиците от окончателното си решение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари