IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандали за лятото – седемте най-големи тенденции

15 юни 2024 16 00

Обувките, които трябва да имате в арсенала си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Най-важната част от всеки летен гардероб е арсеналът от сандали. Когато времето най-накрая се затопли и можем да избършем прахта от любимия си отворен чифт обувки, осъзнаваме колко лесна е подготовката за деня, когато не трябва да връзваме връзки. Казано по-просто, сандалите придават изцяло ново значение на израза „обувай и тръгвай“. Въпреки че винаги ще имаме любимите си модели летни обувки, експериментирането с нов чифт или най-накрая изпробването на онази тенденция, за която винаги сте мечтали, прави очакването на лятото още по-примамливо.

Тазгодишните тенденции в сандалите минават границата между практично и закачливо. Промяната на стила от максимализъм към минимализъм все още е тук, но вече има малко повече място за разнообразие. Например Miu Miu представи модели с каишки около петата на своето дефиле за пролет/лято 2024, подпечатвайки завръщането на стила, но може да очаквате да ги видите и в по-смекчени версии. Вечните стилове като сандали с каишки и през пръсти, разбира се, ще бъдат на мода, но тази година върху тях се поставят акценти като златни елементи или големи подметки на платформа. Най-изненадващата и същевременно очаквана тенденция за сандали е тази с рибарските, които набраха известна популярност миналата година, но сега засилват доминацията си още повече.

Сандали за лятото – седемте най-големи тенденции

Рибарски сандали

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stacie Elsmore (@missy_elz)

Въпреки че този стил датира още от Римската империя, шикозният тъкан дизайн, който същевременно позволява дишане на крака, с причина отново се завръща в модните тенденции. Рибарският сандал е перфектната идея за практичност, като същевременно е интересен и модерен. Бихме го комбинирали с всичко – от прохладна памучна рокля до ленени панталони и риза.

Сандали с каишка

Функционалността се среща с модата в този модел за лятото. Сандалите с каишка около петата, която закрепя обувката на място, е перфектната версия за всеки, който се бори с изпотяване на краката през деня. Те са идеални за носене по време на дълги разходки в нов град или за обиколка в парка с приятели. Тези, които обичат да съчетават комфорт и стил, могат да изберат сандали с каишки на нисък ток.

Сандали с бижута

Преувеличените бижута като големи висулки, масивни обеци и гривни с маншети се оказаха доста популярни напоследък и тази мода си проправи път в отдела за обувки. Стиловете с нотка на блясък са най-елегантната тенденция, която ще видите тази година. Лекото блещукане добавя усещане за стил, което създава атмосфера на преднамереност, като в същото време изглежда небрежно.

Сандали с каишка около глезена

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JF (@jil_classicstyle50)

За разлика от моделите, на които каишката им минава само около петата, сандалите с каишки около глезена са малко по-елегантни и често се избират за официални събития като сватби или партита на открито. Носете чифт с ток или плоска подметка в зависимост от ежедневните ви задачи. Ключът тук е да съчетаете обувката с панталон или пола, които не ги засенчват, а просто подчертават красотата им. Предлагаме ви да заложите на по-късите модели, за да оставите светлината на прожекторите изцяло да пада върху сандалите.

Сандали на платформа

Любители на максимализма, това е за вас. Въпреки че сандалите с платформа са определяни за обувки, които определено правят впечатление, тазгодишните стилове по-скоро се опитват да намерят баланса между преувеличената подметка и масивната външност. Избирането на обувки с платформа обикновено се свежда до лични предпочитания, но този сезон силуетите са може би най-фините и по-функционални от всякога.

През пръста

Истина е – сандалите през пръста се завръщат. Едновременно носталгичен и минималистичен, този модел въплъщава лятното безгрижно усещане. Опитайте да комбинирате този чифт с дънки с прави крачоли и вашия любим бял потник за ежедневна визия без усилие.

Елегантни чехли

Това не са вашите обикновени чехли. Класическите летни обувки получават елегантна реновация, поради което са задължителни за следващия сезон. Тук говорим за чифтове от рафия и кожа, украсени със златни елементи и минималистични детайли, които издигат познатата обувка до съвсем друго ниво.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари