IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Житейските максими, за които трябва да забравите

20 април 2014 14 10

Само по този начин може да бъдете наистина щастливи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички хора са различни, всеки носи своята ярка индивидуалност и харизма. Въпреки това хората могат да бъдат обединени по няколко общи показателя. Един от най-важните е, че всеки от тях иска да бъде щастлив. Разбира се, разбирането за щастието може да бъде различно, но в крайна сметка няма човек на тази земя, който да не се стреми към това да бъде щастлив.

За съжаление, има много обстоятелства, които пречат на хората да се почувстват наистина щастливи. Част от тях са по вина именно на самите хора и техните съмнения, докато други са подчинени на разпространени житейски максими. Максими, в които много жени и мъже вярват, а именно те им пречат по пътя към достигането на крайната дестинация – щастие.

Щастливите хора са тези хора, които са се научили на какво да вярват и на какво не. Това са хора, които излъчват позитивизъм и които могат да ви заредят дори само с присъствието си. Щастливите хора не търсят щастието извън себе си и винаги се допитват до вътрешния си компас. Те също така са загърбили популярни житейски максими, ето ги и тях:

1. Има правилен и грешен начин да се направи дадено нещо. Опитването на нови неща и проучването на различни процеси е част от израстването. Това, което е успешно при вашия приятел, например, не е сигурно, че ще проработи при вас. Най-добре се концентрирайте върху своите собствени убеждения и не взимайте пример от другите.

2. Здравата работа ще ви направи успешни. Колкото по-усилено работите, толкова по-уморени и пренапрегнати ще бъдете. По този начин няма да бъдете в състояние да се насладите напълно на собствените си усилия. Така че вместо да работите здраво, помислете за начин, по който да работите по-интелигентно. Рационализирайте начина, по който вършите работата си, за да пестите време и усилия.

3. Провалът е нещо лошо. Провалът е чудесен начин да научите нещо повече за себе си. Когато опитвате нещо и то не се получава, това ви дава поле за експерименти, докато накрая не уцелите правилния начин. Не се притеснявайте от провала, той не ви прави неудачници. Едни от най-успешните хора в света са се проваляли стотици пъти преди да успеят.

4. Да бъдете сами означава да бъдете самотни. Когато се наслаждавате на собствената си компания, вие ще откриете, че много рядко може да се почувствате самотни.

5. Животът трябва да тече гладко и безпроблемно. Възходите и паденията са комбинацията, която най-добре описва балансирания живот. Така че не се съпротивлявайте срещу всяка трудност и приемете промените. Само по този начин ще почувствате душевен мир.

6. Мнението на другите за вас е важно. Единственото нещо, което има значение, е какво мислите самите вие за себе си. Работете върху вашата връзка със своята личност и ще почувствате много повече любов и радост, откогато и да е било.

7. Ако бяхте по-слаби, по-красиви, по-богати, по-интелигентни или по-здрави, щяхте да бъдете щастливи. Когато очаквате някакъв външен фактор да ви направи щастливи, вие винаги ще бъдете в преследване на щастието. Колко пъти достигахте желаното тегло, имахте страхотна връзка и/или работа и въпреки това не се почувствахте наистина щастливи? Вероятно всеки път. Запомнете, че щастието не е във външните неща, то е само и единствено във вас.

Снимка: Dreamstime

8. Вашият живот е „извън пистата“. Може би чувствате, че не се намирате там, където трябва, че животът ви не се развива така, както желаете. Бъдете спокойни, защото вие се намирате точно там, където трябва и рано или късно всичко ще се нареди.

9. Да се откажете от нещо означава да се предадете. Отказването от неща, които ви вредят, измъчват ви или просто вече не са ви нужни, е една по-близка стъпка към щастието и успеха. Когато се освобождавате от нещо, вие правите свободно място за нещо ново и различно. Така че отказването в никакъв случай не е предаване – а правилният избор в много ситуации.

10. Трябва да слушате разума си, вместо сърцето. Разумът винаги съветва това, което смятате, че е правилно (най-често съобразено с други хора, норми, порядки и т. н.) Сърцето обаче никога не греши.

11. Любовта към самите вас е егоистична. Това може би е една от най-чистите и искрени любови. Още повече, ако човек иска да може да обича света около себе си, той първо трябва да се научи да обича своята личност.

12. Вашите мечти трябва да застанат след отговорностите. Всъщност вашите мечти са вашата отговорност. Не позволявайте на каквито и да е извинения, да ви отдалечат от целта, към която се стремите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

М-р Холпс ( преди 9 години )
13.Приемаш забраните и проспиваш най-запомнящите се възможвости! Не прекаляваш със сладостите и сутрин поспивашзавит през глава.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
този списъл трябва да си го препрочитаме всеки ден!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар