IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етапите в 20-те години, когато е добре да сте необвързани

24 май 2014 13 44

Това са моментите, в които вниманието на човек трябва да е насочено извън орбитата на любовта

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Има три етапа по време на 20-те години, когато за човек е по-добре да бъде необвързан. Точно в тези периоди е добре за него да няма сериозен ангажимент, каквато е една връзка, за да може да мислят за други, по-важни неща.

В тези определени етапи от своя живот човек трябва да бъде независим, за да може да открие своята идентичност и да разбере какъв иска да бъде в бъдеще. Говорим за моментите в живота на един млад човек, когато за него е по-ценно да мисли в единствено число, а не в множествено.

Иначе всеки необвързан индивид, който се намира в 20-те си години, копнее да срещне своята перфектна половинка, с която да сподели живота си. Въпреки това има три етапа, през които трябва да се радва, че е свободен.

Ето и кои са те:

1. Първата година в университета/колежа.

Въпреки че идеята за връзка през тази година може да изглежда доста оптимистично, истината е, че не е така. Вие наскоро сте завършили гимназията и сега навлизате в един свят на повече изкушения и повече отговорности.

Все още сте твърде млад, но вече се очаква от вас да се държите като възрастен и да присъствате на всички социални събития в календара на университета. Предстои ви да се запознаете с много нови хора, но за целта трябва да водите активен социален живот – нещо, което няма да е съвсем възможно, ако си имате сериозно гадже, което обсебва времето и вниманието ви. Едва ли ще искате в този период да се притеснявате всяка една секунда дали не сте пренебрегнали гаджето си заради колегите си и приятелите си от университета.

2. Последната година в университета/колежа.

Това е време, в което трябва да се фокусирате върху предстоящите си изпити и писането на дипломна работа/магистърска теза. Освен това в този период също е разумно да водите активен социален живот, който може да се окаже важен за бъдещите ви професионални контакти.

През тази година е важно вие сами да създавате личните си планове и те да не зависят от никой друг. Освен това сега ще бъдат последните ви месеци с колегите, с които сте се сприятелили през последните 4-5 години. Насладете се на последните си моменти на свобода, защото след като завършите ще започнете работа и всичко ще се промени.

3. Първата ви година в сферата на труда.

След като се дипломирате от университета/колежа вие ще навлезете в сферата на труда или по-точно ще започнете работа и от младеж ще преминете към отговорен възрастен човек. През първата си година в новата служба би било добре да сте необвързани, защото вероятно ще трябва да се доказвате като млад специалист, да оставате след работно време в офиса и като цяло да мислите повече за работата си.

Освен това, ако нямате гадже през тази една година, ще обърнете повече внимание на себе си и ще разберете дали сте тръгнали по правия път в този нов етап от живота си. Ако в този момент имате сериозна връзка, много е възможно тя да падне в жертва на амбициите ви. Все пак вие все още сте млади и искате да се наслаждавате на живота си, а любовта е хубаво нещо, но понякога усложнява битието.

По-важното е когато се влюбите в правилния човек, да можете да му посветите времето и мислите си и да сте на такава страница от живота си, че да искате сериозно обвързване. Понякога връзките се разпадат точно защото партньорите не са се срещнали в точния момент от живота си и без да искат се разминават....

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
в момента съм обвързана, ане бях доста дълго време, мисля, че няма нищо по-хубаво от това
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rosse_98 ( преди 9 години )
Meme ( преди 9 години )
Prez poslednata godina TRIABVA da ima seriosna vrazka zashtoto sled kato izlezesh ot universiteta e mongo trudno da namerish polovinka. taka che tova sa samo theories.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ъ? ( преди 9 години )
По тази логика трябва да се практикува неангажиращ секс до 25-тата година, много поучително; като се има предвид колко пропаднали са болшинството млади хора... Поощрение им трябва,нали?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар