IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да приемете и какво да промените в живота си

29 юни 2014 10 15

Неща, над които си струва да се замислите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога животът може да бъде много труден. Обикновено това се случва, когато човек се сблъсква с мъката, загубата, страха, предателството, ревността и лошите преживявания. В подобни моменти хората губят вяра и съжаляват за това, което са могли или не са могли да направят.

Разбира се, животът има и своята добра страна. Всъщност за хората, които са овладели изкуството да оставят зад себе си лошите неща, животът изобщо не е толкова труден и тежък. Всеки човек се сблъсква с трудности, но важният въпрос е как се справя с тях. Именно по това се различават щастливите и нещастните, оптимистите и песимистите.

Обикновено хората, на които привидно всичко им е наред, са тези, които са осъзнали какво могат да променят и какво не могат да променят в своя живот. Това разбиране ги е научило, че трябва да се наслаждават на живота, независимо с какво се сблъскват по пътя.

Философията за щастлив живот или какво трябва да приемете и какво трябва да промените:

1. Приемете вашите несъвършенства и променете представата си за красота. Има неща, които не харесвате в себе си и може да коригирате. Има и такива обаче, които няма как да промените. Единственият ви шанс е да се научите да се обичате такива, каквито сте. Приемете своите несъвършенства и осъзнайте, че красотата не се изразява само в жените от списанията.

2. Приемете семейството си и променете приятелите си. Независимо дали харесвате близките си или не, вие няма как да ги замените с други. Човек не избира нито родителите си, нито своите братя, сестри и братовчеди. От друга страна имате пълната власт да подберете приятелите си точно такива, каквито смятате, че трябва да бъдат те. Нека изборът ви бъде мъдър и разумен, защото понякога приятелите се превръщат във второ семейство.

3. Приемете ситуацията и променете възгледите си. Какво се случва тук и сега с вас не е нещо, което може да промените. В състояние сте обаче да погледнете на ситуацията от различен ъгъл, променяйки своите възгледи. Може би това, че сте необвързани означава, че ви се дава шанс да се развивате повече професионално и вие трябва да приемете това предизвикателство.

4. Приемете съдбата си, променете маршрута си. Каквото трябва да се случи, ще се случи. Независимо какви усилия полагате да го промените, както се казва „така е писано“. Вие обаче имате контрола да промените маршрута от точка А до точка Б. Вие несъмнено ще стигнете до крайната точка, но въпросът е по какъв начин ще изберете да го направите.

5. Приемете изборите, които сте направили преди и променете тези, които ще направите в бъдеще. Няма нужда да се ядосвате и самосъжалявате. Това, което се е случило преди, остава в миналото. Вие обаче разполагате с уникалната възможност да направлявате живота си в правилната посока от тук нататък.

6. Приемете тялото ви и променете здравословното си състояние. Вашето тяло е вашият храм и само, защото не сте размер S, не означава, че трябва да се отнасяте с неуважение към себе си. Хранете се здравословно, спортувайте и полагайте грижи за себе си. Това ще ви накара да се чувствате по-добре и да имате по-добро здраве.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Проблемът е в статията. Как изглеждат жените ми е все едно. Аз съм гей.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Geri ( преди 9 години )
До Х: Не мисли, просто е завистлив/а и дебел/а, мисленето не се отдава на такива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TheLittleAngel ( преди 9 години )
До Анонимен: Някои жени просто имат такава структура на тялото, че не могат да носят нещо по-различно от S. Ако е 152см, 45кг и с бърз метаболизъм, който не и позволява да качи килограми, например, как искаш да носи М?! П.С. Познавам такива момичета!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Х ( преди 9 години )
До Анонимен: не разбрах в статията ли е проблема или в жените, които носят малки дрехи?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Освен това в размерите в съвременната мода в момента цари такъв хаос (независимо, че уж членството в ЕС би трябвало да внесе строги стандарти), че има дрехи с етикети XXL, които са си направо M. Да не говорим, че в българските бутици тенденциозно вече 20 години всичко е S и XS, все едно са шити само за познатите ми еврейки.))) Говоря за български и световни марки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
До Х:Не мога да се закълна и не обичам да съдя за хората по външността, но всички S-жени, които познавам кой знае защо страшно много парадират с някаква въображаема нежност и деликатност, която въобще не притежават. Правят се на сладки, малки момиченца, каквито отдавна не са. Освен това да твърдиш, че размерът S e някакъв повод да си щастлива от външния си вид е пълен абсурд, обслужващ нелепата мода на хилавите манекенки. Всички точки в горната статия търпят сериозна критика, но преднамерената наглост или непреднамерена глупост в точка 6 не ми позволи да отмина статията без коментар.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Х ( преди 9 години )
До Анонимен: мислиш ли че няма прекрасни жени с S размер?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Последната точка направо изби рибата. По-грозни жени от носещите S размер няма. Никакви цици, никакви крака и душевност на невестулки. Защо някой трябва да съжалява, че е размер L или най-прекрасният - M ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар