IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мислите, които ви отдалечават от щастливия живот

17 октомври 2014 08 31

Спрете да ги повтаряте и най-важното – да им вярвате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Животът е кратък. Всеки човек знае това на теория, но много малко хора живеят, осъзнавайки тази истина. Едва ли има някой, който да не мечтае за нещо, да не иска да сбъдне някоя своя мечта и да не я превърне в реалност. По-голяма част от хората обаче не правят достатъчно в тази посока. Някои се страхуват, други нямат куража, на трети не им достига амбицията и т. н. Причините могат да бъдат многобройни.

Повечето хора пропускат добри възможности, които ще ги доближат до щастливия живот, който наистина заслужават. В случай, че вие самите не сте доволни от начина си на живот и копнеете за промяна, вероятно трябва да започнете с прочистване на собствените си мисли. Може би с тяхна помощ вие сами пречите на своето собствено развитие.

Ето и кои са мислите, които ви отдалечават от щастливия живот:

1. „Моите мечти са невъзможни“. Понякога мислите за мечтите могат да бъдат тежки и непоносими. Може би не знаете какво трябва да направите, откъде да започнете и това ви депресира. Никой обаче не ви е казал, че сбъдването на мечтите е лесна задача. Понякога се изискват много усилия, време и търпение. Това, че нещо не е лесно, не го прави невъзможно. Не си поставяйте бариери, които всъщност не съществуват и вярвайте в това, което искате.

2. „Ще започна от утре“. Времето е нещо, което никога няма да се върне. Тези часове, дни, месеци и години, които прекарвате нещастни и неудовлетворени, никога няма да се върнат. Никой няма гаранция за утре, така че всеки човек трябва да се съсредоточи върху настоящето. Спрете да живеете така, сякаш сте безсмъртни и цялото време е пред вас. Наслаждавайте се на малките моменти и не отлагайте за утре нещата, които може да свършите днес.

3. „Най-вероятно ще се проваля, затова по-добре да не опитвам изобщо“. Страхът от провал пречи на много хора да подобрят своя живот. А в крайна сметка, след време човек съжалява единствено за нещата, които не е направил, а не за тези, в които се е провалил. Ако искате да бъдете щастливи, трябва да се научите да надвивате страха си. Запомнете, че много пъти нещата няма да се получават по начина, по който сте искали, но това не бива да ви отчайва.

4. „Хората няма да ме разберат“. Спрете да живеете по начин, който е угоден на другите хора. Винаги ще има такива, които ще бъдат настроени негативно, а и не забравяйте, че това е вашият живот. Вие трябва да правите нещата, които харесвате и които желаете, без да се съобразявате с мнението на околните.

5. „Трябва да жертвам прекалено много неща“. Много хора се страхуват да излязат от зоната си на комфорт. Най-простият пример – мечтаете да отслабнете, но не искате да се разделите с десертите и шоколада. Може би приемате това като твърде голяма жертва, но истината е, че то не е. Единствените неща, с които не бива да правите компромис, са вашето семейство, близки и ценности. От тук нататък няма жертви, а само промени, които трябва да направите, за да бъде животът ви по-добър. Изборът е ваш.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари