IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разочарованията, с които човек се сблъсква след четвърт век живот

29 декември 2014 12 01

Нещата, които осъзнава, когато навърши 25 години

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Не се заблуждавайте – навършването на 25 години е наистина специално нещо, специален юбилей.

Четвърт век живот звучи някак сериозно, може би защото горе-долу от този момент човек навлиза в „живота на възрастните“. А както всички знаем, този живот е доста по-натуралистичен, отколкото розовата приказка, в която живеят децата и младежите.

25 години бележи нова глава в живота на всеки човек, а тази глава идва и с нова информация. За съжаление, неособено приятна. Всъщност четвърт век след рождението си човек се сблъсква с много разочарование.

Разбира се, няма как всички неприятни истини да се стоварят върху главата му наведнъж, но гарантирано той ще ги осъзнае, докато стане на 30.

Ето и кои са разочарованията, които очакват всеки 25-годишен:

1. Мислели сте си, че докато навършите 25 години, вече ще работите мечтаната работа. Е, вече не сте сигурни дали тя изобщо съществува или ако все пак я има, дали някога ще я практикувате.

2. Започвате да осъзнавате, че всъщност не знаете толкова много за света, колкото сте смятали. Някак, колкото по-големи сте, толкова по-сложно става всичко – може би, защото илюзиите постепенно избледняват.

3. Установявате точно колко пари от заплатата ви отиват за данъци. И не можете да спрете да се възмущавате колко ощетени сте всъщност.

4. Да живеете сами не е чак толкова невероятно, колкото сте смятали. Както и да имате собствена кола – все пак това са разходи, за които до този момент не сте се грижили вие.

5. Започвате да свиквате с идеята, че ви очаква работа още дълги, дълги години. И това определено не ви радва.

6. Много от хората, с които се срещате, ви разочароват. Това е пълната истина – в днешно време е трудно да попаднете на честни и добри хора, с които да се разбирате.

7. Загубвате голяма част от приятелите си, заради различните пътища, по които поемат вашите животи. На всеки се случва – това е нормална част от живота и не можете да направите нищо по въпроса.

8. Все още не сте наясно накъде да поемете в живота. Сега осъзнавате, че 25 години изобщо не са толкова много, за колкото сте ги мислели преди и че все още сте много объркани по отношение на живота си.

9. Осъзнавате, че всъщност алкохолът, партитата и прибирането в ранни зори ви състаряват. Не по дух, а по чисто физически признаци, което никак не е за пренебрегване.

10. Колко бързо е „прелетял“ животът ви до 25. Така е – докато бяхте на 15 години ви се струваше, че едва след векове ще станете големи, а ето, че този момент дойде по-бързо, отколкото си мислехте.

11. Колко скучен може да бъде животът. Животът на възрастните може да бъде по-скучен, отколкото сте си го представяли. Макар че винаги има място за моменти на удоволствие.

12. Осъзнавате всъщност с колко малко време разполагате, за да създадете живота, за който мечтаете. И това ви плаши и мотивира едновременно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари