IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новогодишните обещания, които не трябва да пропускате

30 декември 2014 11 18

Изпълнете поне част от тях през 2015 година

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вечерта на 31-ви декември срещу 1-ви януари е специално време. Всяка нова година изглежда като вид прераждане, шанс човек да започне отначало. Ето защо хората са свикнали да си съставят списък с желания, които силно искат да се осъществят през следващите 12 месеца на новата година.

На самата празнична вечер пък обикновено човек си обещава да направи неща, които все още не е успял предишните години. И макар всяка нова година да носи част от товара на предходните – не трябва да спирате да си обещавате и да си пожелавате различни неща. Единствено по този начин все някога ще живеете по начина, за който мечтаете.

Ето и кои са новогодишните обещания, които трябва да дадете на себе си:

1. Пътувайте в чужбина. Ако не разполагате с достатъчно пари да направите подобно нещо – потърсете някаква благотворителна дейност в чужбина. Някои програми предлагат покриване на голяма част от разходите ви.

2. Ако мразите работата си – напуснете я. Дори да изкарвате много пари – те не са всичко на този свят. Щом имате храна и подслон – значи сте готови да си потърсите нова работа.

3. Спрете да се обвинявате, че не сте отишли на фитнес в дните, когато наистина не сте имали време. Но също така спрете да пропускате фитнеса в дните, когато нямате оправдание за това.

4. Отървете се от враговете си. Извинете се за грешките, които сте направили и простете на хората, които са ви наранили.

5. Отървете се от неистинските си приятели. Не губете част от 2015 година, прекарвайки времето си с хора, които реално не са ваши истински приятели. По-добре без тях и тяхното лицемерие.

6. Ако харесате някого, отидете при него и го поздравете. Почти всички запознанства, връзки, приятелства, професионални контакти и т. н. започват с поздрав. Бъдете смели и може да получите това, което желаете.

7. Престанете да се тревожите какво мислят хората за вас и не измервайте одобрението на останалите чрез профилите ви в социалните мрежи. Опитайте се да гледате по-реално на живота като цяло.

8. Ако обичате екстремностите – престрашете се и направете нещо лудо тази година. Може да скочите с бънджи или пък с парашут.

9. Не пренебрегвайте семейството и любимите си хора. Ценете тези, които винаги са били до вас и ви обичат. Именно това са хората, които заслужават най-много вашата любов и признание.

10. Помогнете поне на един непознат.

11. Победете някой свой страх. Ако ви е страх от тъмното, например, останете една минута във входа на тъмно. Запомнете, че страховете съществуват, само защото вие им позволявате.

12. Не се срамувайте да показвате емоциите си. Независимо дали това означава да се разплачете от радост или тъга – „прегърнете“ чувствата си и бъдете горди с тях.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари