IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различните приятели, които всеки трябва да има

27 март 2015 15 01

За да се чувствате максимално добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Приятелството е нещо, без което човек не може да живее. Точно както любовта. Колкото и интровертен да е един човек, той има нужда да знае и да чувства, че е обичан, независимо дали по приятелски или любовен начин. Хубавото на приятелите е, че те са по-скоро константни, отколкото променливи, както много пъти се получава с гаджетата.

Сега е време да се замислите за вашите собствени приятели, за най-близките от тях. Приличат ли си те или по-скоро се различават? Няма нищо лошо в това да имате различни приятели, които едва ли не нямат нищо общо помежду си, освен вас, разбира се – „свързващото звено“.

Различните приятели ще направят живота ви по-забавен и ще ви покажат различните страни на приятелството. Това ще ви накара да се чувствате максимално добре и ще усетите приятелската връзка в по-всеобхватната ѝ форма. Ето и кои са приятелите, които всеки човек би трябвало да има:

1. Приятелят, който винаги ви казва истината

Това е човекът, който цени честността повече от всичко друго. Когато помолите този свой приятел за съвет, той винаги ще ви каже истината, без да ви заблуждава. Той не е злонамерен, просто обича да бъде директен. Приятелят, който винаги казва истината, смята, че тя е по-важна от всичко останало, независимо, че понякога може да бъде болезнена.

2. Родителската фигура

Това е приятелят, който ще ви се обади след изпит или интервю за работа и ще ви попита как е минало. Човекът, който ще ви покани на уютна вечеря със сирена, шоколад и вино, след като са ви разбили сърцето. Той ще ви остави да поплачете на неговото рамо и ще ви успокои, че всичко ще бъде наред. Този приятел е изключително ценен в моментите, когато имате нужда от безкраен запас от прегръдки, успокоение и любов.

3. Приключенецът

Този приятел е като магнит за интересни случки и истории. Дори когато излизате на обикновена вечеря с него, вечерта винаги прераства в нещо повече. Нищо не е планирано, но някак нещата се нареждат напълно естествено. С този свой приятел винаги се озовавате на непознати места и сред непознати хора, но в повечето случаи си струва. Когато излизате с него, сте почти сигурни, че няма как да скучаете.

4. Мотиваторът

Имате нужда някой да ви потупа по рамото и да ви накара отново да повярвате в себе си? Това е приятелят, който винаги успява да ви мотивира и да извади наяве вашата вътрешна сила. Независимо дали имате проблеми в работата си, с половинката или в друга сфера от вашия живот, знаете, че след 10-минутен разговор с този приятел, ще виждате чашата наполовина пълна, вместо както досега – наполовина празна. Мотиваторът е приятелят, който винаги ви показва, че нищо не е толкова лошо, колкото изглежда и че вие можете да преборите всяка трудност.

5. Социалният приятел

Този приятел сякаш се познава с всички и връща вярата ви в човешкото общуване, което не е убито от социалните мрежи и новите технологии като цяло. Независимо дали имате нужда от препоръка за добър зъболекар, масажист или ветеринарен лекар – социалният ви приятел веднага може да ви ориентира. Той е като енциклопедия, съдържаща изключително полезна информация.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари