IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 причини да не харесвате ролята на шаферка

19 май 2015 09 10

Нервният срив е гарантиран!

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

В американските филми да те поканят за шаферка е истинска чест и невероятен купон. За съжаление обаче, реалността е малко по-различна. Да си шаферка е истинско предизвикателство, което може буквално да ви скъса нервите, особено ако булката е капризен перфекционист и маниак на тема контрол.

Наред с радостта, че сте Избраната, ще се сблъскате и със следните неприятни изживявания:

1. Свиване на бюджета

Шаферките не само правят подаръци на младоженците, а и организират моминското парти. Освен това ще се наложи и сами да се погрижите за визията си, макар и да сте облекчени в избирането на рокля.

2. Носите рокля, която не харесвате

Ако булката държи всичките ѝ шаферки да са в един тон, тя определя тоалета, който може никак да не ви се понрави и дори да ви стои ужасно.

3. Трябва да научите етикета на шаферките

Не е достатъчно просто да стоите и да се усмихвате. На практика вие сте личен асистент на булката и трябва да сте неотлъчно до нея не само по време на празника, а и дълго преди това. Ще участвате и в редица ритуали.

4. Може да се наложи да изнасяте реч

Да, обикновено това правят кумовете, но не е златно правило. Дано не се притеснявате да говорите пред публика, защото има голяма вероятност да ви се наложи. По-добре отрано си напишете речта.

5. Планиране, планиране и пак планиране

Да бъдеш шаферка е отговорна работа и изисква организаторски умения. Както вече обяснихме, вие не само сте отговорни за моминското парти, но и за самата сватба. След това пък идват бебешките партита, годишнините и още куп събития, в които ще имате главно участие.

6. Забравете за свободните уикенди

От момента, в който ви окажат честта да бъдете шаферка, вие ставате ключова част от празника. Булката постоянно ще ви държи в течение със случващото се и ще организира „планьорки“, в които всички шаферки да са ангажирани с желанията и визията ѝ за венчавката.

7. Ще видите приятелката си в нова светлина

Бъдещите булки буквално откачат седмици преди сватбата и могат да ви побъркат с промените в настроението и изискванията си.

8. Трябва ви мъж, ако не, ще ви намерят

На събития като сватбите е хубаво да се ходи с партньор. Негласно правило е шаферките да се „омешат“ с приятелите на младоженеца, в случай че са свободни. Дано да си имате приятел, иначе Бог да ви е на помощ!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

БГ ( преди 8 години )
На коя българска сватба шаферката организира моминско парти, изнася реч и поема организацията!?! Като превеждате простотии от чужди сайтове, поне адаптирайте! Само да бяхте сменили думата "шаферка" с "кума", и материалчето можеше да е просто тъпо, вместо малоумно
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар