IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 знака, че сте много по-добре, отколкото си мислите

24 август 2015 12 25

Нещата едва ли са толкова черни

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Повечето хора минават през етапи от живота си, когато им се струва, че всичко около тях върви наопаки с главата. Обикновено човек е най-черноглед и най-голям песимист, когато става въпрос за неговия личен житейски път. 

Когато сме потиснати и нещастни, ние не виждаме никаква светлина в тунела, макар и нея да я има. Просто не се вглеждаме достатъчно добре. 

Много по-лесно ни е да се хванем за главата и да вярваме, че сме допуснали хиляди грешки в живота си и нещата са необратими. Е, бъдете сигурни, че краят на света е далеч и че вашата ситуация, не е чак толкова драматична, колкото ви се вижда.

Ето и няколко признака, които ще ви докажат, че животът ви е много по-добър, отколкото си мислите:

1. Трудно взимате решения, колебаете се за всичко.

Ако постоянно се чудите какви решения да взимате в живота си, не се безпокойте. Вие не сте загубен неудачник, а интелигентен човек, който обмисля всичките си възможности и опции и затова, в желанието си да вземете най-доброто възможно решение, се колебаете. Забелязали ли сте, че глупаците са единствените хора, които са категорични и сигурни в своите решения, именно защото от нищо не разбират.

2. Не сте доволни от нищо в живота си.

Това е означава, че имате добро самосъзнание и разбирате, че все още ви е рано да сте установявате в живота си (и в професионалния, и в личния), защото имате нужда от промени. Много малко хора имат късмета да осъзнаят на какво място в живота си се намират и емоционално, и физически. Себепознаването изисква смелост. Ако не сте доволни от работата или взаимоотношенията си, по-добре е да го разберете по-рано, отколкото по-късно.

3. Попаднали сте на грешния човек и той е разбил сърцето ви.

А замисляли ли сте се, че може да има някой човек, който да е лудо влюбен във вас, а вие да не знаете или да не сте готови да приемете любовта му? Важното в живота на един човек е да обича и да бъде обичан и най-вече да разбере какво е истинска любов. Не забравяйте, че никога не можете да бъдете сигурни дали утре няма да се влюбите отново и то по-силно от предишния път.

4. Загубили сте нещо важно в живота си и все още ви боли.

Това означава, че сте живи, че имате сърце и душа и че се учите на естествения цикъл на болка и изцеление. Единствената реална трагедия във вашия случай е, че изпитвате твърде силни негативни емоции към момента, но и това ще отшуми.

5. Чувствате се изгубени.

Това означава, че ​​сте на прага на правия път, но все още го търсите. Хората, които считат, че нищо в живота им не е достатъчно добро, чувстват глад да се движат напред. 

6. Вашето его е наранено.

Запомнете една мъдра фраза: "Лошият ден за егото ви е голям ден за душата ви." Нараненото его обикновено ни кара да помъдряваме.

7. Имате твърде малко приятели.

И един приятел ви стига, ако той наистина е готов да бъде до вас в труден момент. Дори да нямате супер верен приятел, то със сигурност имате поне един член от семейството си, който би бил готов да влезе в пламъците на огъня заради вас.

8. Вие сте направили големи грешки в живота си.

Грешките са неизбежна част от живота на всеки човек - без тях не си струва да живеем. Стига да се учите от своите грешки, а не да ги повтаряте и потретяте, то всичко е наред.

9. Чувствате се нещастни.

Може би това е така, защото наскоро сте преживели раздяла, развод, загуба на работа или на близък роднина - какъвто и да е проблемът, той ще отмине. Не забравяйте, че топката се удря в земята, а след това хвръква във въздуха. Колкото по-силно се удари, толкова по-високо отскача. Някои дни и периоди в живота ни са тежки, но те ни правят по-силни, по-знаещи, по-състрадателни и по-можещи. Животът преди всичко е трупане на житейски опит.

10. Чувствате се отхвърлени.

Не забравяйте, че когато една врата в живота ви се затваря, друга винаги се отваря. Ако си отворите очите по-широко, може би ще видите и следващата врата, а тя може да води до нещо по-добро.

11. Вие не получавате награда за усилията си.

Много хубави истории не могат да се похвалят с ясни начало, среда и край. Щастието в живота се постига, когато човек съумява да взима най-доброто от всеки свой ден, без да има големи очаквания за бъдещето. Никой реално не знае какво ще се случи по-нататък. Може би един ден усилията ви ще бъдат възнаградени, а може би не, но няма смисъл да живеете в постоянни очаквания.

12. Усещате, че не сте същия безгрижен човек, който бяхте преди.

Е, по-важното е, че се променяте дори и тези промени да не ви харесвам много. Хората, които си стоят забити на едно и също място, никога не прогресират. Важно е личността ви да търпи развитие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари