IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

17 уникални неща в дома на Бил Гейтс

10 май 2016 10 10

Разгледайте имението на милиардера

Снимка: myfirstclasslife.com

Снимка: myfirstclasslife.com

Нали не смятате, че най-богатият човек в Съединените щати живее в тристайна къща в провинцията, в чиито двор има малко басейнче?

С нарастващо състояние от 81,5 милиарда долара, Бил Гейтс харчи пестеливо средствата си, но въпреки това е известен с безбройните си щедри дарения. Става ли дума за неговия дом обаче, нещата са съвсем различни. Преди години основателят на „Майкрософт“ решил да пръсне пари по построяването на къщата на мечтите му.

За изграждането на така бленуваното имение, Бил Гейтс похарчил над 63 млн. долара (сумата е до шпакловка и замазка). В общ план то представлява сложна смесица от модернистични архитектурни форми на брега на езерото. Сградата е с един централен корпус и две дублиращи се успоредни крила, като по-голямата част от предните са под земята.

Имението има подземен гараж, басейн, фонтани, киносалон, 6 кухни, 24 бани, къща за гости, бална зала, кей в езерото „Вашингтон“ и още каквото се сетите. Площта на имота е 6 131 декара.

Вижте 17-те уникални неща за имението на Бил Гейтс:

1. Бална зала

Разположена съвсем близо до централния корпус, балната зала на Бил Гейтс разполага с 220 кв. м закрита площ. Преди да прекрачите прага ѝ, ще ви посрещне двуметров фонтан с мозаечни елементи. Вътре в самата зала има 7-метров телевизионен екран, изграден от 24 малки монитора. Интериорът е по модел на големите хай-тек салони във Вашингтон.

2. Гараж

Когато става дума за милиардери и коли, изглежда че двете вървят ръка за ръка. Имението разполага с голямо разнообразие от места за автомобили. Може би има свободно пространство за около 23 коли. Но най-интересният гараж е подземният, предназначен за 10 четириколки.

3. Къща за гости

Би било грубо от страна на Гейтс, ако забрави за комфорта на гостите си. Затова той поръчал да се издигне сграда с площ 180 кв. м. Всъщност това е първата постройка върху имота на брега на езерото. Освен луксозните санитарни възли и уютните спални, вътре се помещават и кухня, всекидневни и най-интересното – къщата за гости е умалено копие на имението, но това съвсем не означава, че му отстъпва по инсталирани технологии.

4. Домашен киносалон

Като стана дума за техника и гости, имението на Гейтс не може да мине без домашното кино. Помещението е със 140 кв. м площ, боядисано е в небесносиньо и е обзаведено с широка гарнитура, тапицирана с бяла кожа. Има дори и машина за пуканки.

5. Библиотека

Една от най-интересните стаи в този огромен имот е библиотеката. Изградена в провинциален стил и малко винтидж, тя изглежда като тихия кът, в който човек да се скрие, за да прочете някой интригуващ роман. Това, което прави стаята още по-специална е оригиналът на колекцията от ръкописи „Codex Leicester“ от 16 век, чийто автор е самият Леонардо да Винчи. За нея Гейтс платил близо 31 млн. долара през 1994 г.

6. Дигиталният аквариум

Имайки предвид стреса в световната бизнес среда, Гейтс се е погрижил домът му да предлага така необходимите за него комфорт и среда за почивка. Тук виждате един огромен аквариум с размери 15 на 10 метра, в който плуват редки видове. Но се оказва, че това е видеоекран, възпроизвеждащ кадри с невероятна резолюция. Бил не искал да отвлича невинни животни и да ги поставя в капан, за да им се наслаждава. Вместо това поръчал да бъдат заснети с подводна камера, за да може да си ги гледа като видеотапет.

7. Прашната стая

Когато навън вали, Бил Гейтс прекарва много време със семейството си в тази уютна зимна градина. Бетоновата стена е разрушена, а на нейно място изниква семпла камина от гранитни късове. На неин фон контрастират мебелите от масивно дърво, чиято неповторима шарка искрено радва милиардера.

8. Екстериорът

Имението на Гейтс прилича на гигантска почивна станция. Нещо като хижа – външните стени са облицовани с дървени елементи, а широко скосеният покрив, в комбинация с комините от камък, някак ни отпраща в планината, където мирише на чай и качамак. Отвън, из градините, сред дърветата, наброяващи над 300, има дори 5-вековен дъглас (иглолистно дърво).

9. Стъклени стени

Вместо прозорци, гигантската сграда има витрини от пода до тавана. През тях се разкрива невероятната гледка към езерото „Вашингтон“.

10. Всекидневна

Гейтс помолил строителите не просто да строят под земята, но и да издигнат по-високи хълмове от вече съществуващите. Така гледката ставала по-хубава. После милиардерът поръчал различни водни съоръжения, като това, което виждаме до всекидневната. Тя от своя страна е обзаведена в строг модернистичен стил, в който са комбинирани камък, дърво, метал и стъкло.

11. Едно стълбище като от списание

Всеки сантиметър от имението е обмислян. Тук няма случаен елемент. Що се касае до тази стълба, тя е произведение на модерното изкуство. Изработена е от стомана, дърво и стъкло. Всеки гост на Гейтс мечтае да се изкачи по 84-те стъпала, за да се качи на покрива и да помечтае с гледката отвисоко.

12. Джаджи

Няма как Гейтс и технологиите да не са на едно място. Пионер в джаджите, но инвалид в смарт техниката, Гейтс е оборудвал имението си с всевъзможни сензори, позволяващи контрол над температурата и осветлението, което автоматично се включва, когато встъпите в някое помещение. Във всяка стая са инсталирани монитори и компютри, чиято обща стойност е 80 хил. долара, а личната информация на Гейтс се пази в личния му сървър, за който е платил 150 хил. долара.

13. Банята на шефа

Тя е най-голямата от общо 24 в дома му. Външните стени отново са изцяло стъклени, а огромната вана е деликатно скрита от кашпи с цветя. Отново автоматизирана система следи за температурата на въздуха, а зад огледалото над мивката е поставен телевизионен екран, който да разнообразява хигиенните навици на софтуерния гигант.

14. „В спалнята ми е като в облак“

Г-н Майкрософт е очарован от покоите си, чиято подова настилка (в по-голямата си част) е от дебел пухкав килим. Това най-много радва Гейтс. Всъщност неговите два приоритета са сигурност и лукс, като за първото най-добре се грижи подовата му настилка. Защо ли? причината се крие във вградените сензори, които са изключително чувствителни и засичат всяка стъпка, за да може Бил да спи спокойно. Единственото място, което не е под личното му разузнаване, е периметърът около леглото му. Чудно защо?

15. Музикалният басейн

Някъде на покрива, под безброй звезди, се намира басейнът на Бил Гейтс. Напълнено с кристално чиста вода, плувното съоръжение наподобява езеро, поради ефекта постигнат с декоративните елементи по дъното. Вместо мозайка – скали. А когато се гмурне, милиардерът се наслаждава на любимата си песен както под водата, така и над нея.

16. Най-невероятната гледка

Сядайки в шезлонга, потопен частично във водното огледало на втория етаж, милиардерът Гейтс има възможността да се наслаждава на вашингтонските небостъргачи.

17. Кухня за милиони

Както останалите стаи, и кулинарният кът не отстъпва по лукс. Общият брой на кухните в имението е 6. Една от тях можем да видим като модернистична съвкупност от последен клас материали, изграждащи съвременния кухненски дизайн. Това са изчистени форми без излишни акценти, електроуреди и отново витрини вместо прозорци.

Е, такива чудеса има само по филмите, а самото имение можете да разгледате в галерията ни.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари