IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Викториански замък се превърна в луксозна журналистическа редакция

26 януари 2017 14 40

Щастливци от британската преса работят като крале – на шир и лукс

Снимка: Money.co.uk

Снимка: Money.co.uk

Специализираното икономическо уеб издание Money.co.uk наскоро се премести в новата си редакция. Медията е класирана като втория най-бързо разрастващ се бизнес във Великобритания за 2015 г. И тъй като предишното седалище ѝ отесня, собственикът Крис Морлинг реши да подари на служителите си чисто нова редакция... в замък.

„Ние прекарваме голяма част от времето си, седейки на столове в офиса, така че защо пък той да не бъде възможно най-приятното и удобно място за работа“, казва Крис Морлинг във фирмен клип за замъка, който кръстили със саркастичното наименование „Замъкът на парите“.

Крис го купува преди половин година от вече бившия му собственик, интериорния дизайнер Лорънс Люелън-Боуен. Историческата постройка е продадена за неизвестна цена. Разходите по обновяването на старата постройка обаче са ясни. 3,7 милиона долара са били вложени в реставрация и причудливи мебели.

Разгърнатата площ на замъка-редакция е 930 кв. м, в които се помещават множество работни места, но и не само. Дворецът-медия си има библиотека с тайна врата, скрита зад книгите. Освен това журналистите на Money се радват на огромна кухня, служебна трапезария, зала за игри и фитнес салон. Помислено е за всичко, има дори съблекалня.

Сред другите любопитни помещения са зловещата заседателна зала, кино салонът и тоалетната... Да, тоалетната (мъжката) сразява с извънредно вулгарни писоари, оформени като начервени дамски устни.

Разгледайте редакцията на Money в нашата галерия

Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари