IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Невероятни скулптури от паднали клони

5 декември 2014 13 01

Масивните творения приличат на огромни гнезда за птици

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

Американският художник и дизайнер Патрик Дохърти е създал невероятни скулптури от сухи клонки. Авторът, който е родом от щата Северна Каролина, е придобил международна репутация с това свое умение да създава от клони масивни творения, които до голяма степен приличат на огромни гнезда за птици.

За съжаление неговите скулптури са временни и се разпадат след една или две години в дивата природа. Патрик, който е завършил история на изкуството, е изучавал в университета примитивни техники за изграждане на постройки.

След известно време той решил да приложи своите дърводелски умения, като започнал да експериментира с фиданки, използвайки ги за строителен материал.

Първото му произведение била неговата собствена къща. Дохърти събирал падналите клони, камъни и стара дървесина няколко години, след което си построил от тях вила, където и до днес живее с жена си и сина си.

Неговата къща е единствената му постоянна творба, но той непрекъснато я реставрира. За последните тридесет години, той е построил над 230 от тези скулптури, които са били наблюдавани и аплодирани от хора на изкуството от всички краища на света.

Вижте снимки на оригиналното екоизкуство в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари