IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спомените на Евгени Минчев за Емил Димитров в книга

29 февруари 2016 09 05

Премиерата на „Моят Емил“ е на 21 март в клуб „Перото“

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Книгата на Евгени Минчев със спомените му от голямата българска звезда Емил Димитров ще бъде представена за обществото в литературен клуб „Перото“ в НДК.

Лично авторът, живял и бил около Емил в периода между 1981 година и смъртта му преди десет години, ще подписва своя биографичен труд. Вратите са отворени за всички и това донякъде е пробив за обществените очаквания, тъй като досега всички събития на лорд Минчев са били за отбрана публика

В 149 страници, с подбрани снимки, читателите ще могат да надникнат в един непознат за сетивата им свят на естрадната легенда, за неговите нощи и утрини. Минчев е подредил нещата спонтанно, което придава на текста една лежерност и липса на писателска претенция.

Предвид обаче, че това е осмата книга на Евгени, тренираното му перо, преминало през модни коментари, статии и сериозни политически анализи, е добре изявено и тук.

В края на книгата е поместен житейски хороскоп на Емил Димитров, направен от Оксана Хорват-Станчева, в който по астрологичен път се изяснява ранната му смърт и незабравимия му гений.

Текстове на Митко Щерев и статии на музикалния критик Александър Абаджиев също са намерили място в „Моят Емил“.

„Тази книга е изживяна, не е събиран материал за живота на Емил, нито е обобщение на неговата дискография. Искам да благодаря на хората, които помогнаха „Моят Емил“ да стане факт – Лина Маймарева, Гергана Ташкова, д-р Ружа Игнатова, нотариус Милена Георгиева, адвокат Биляна Тончева, Анелия Петкова, Силвия Хрисимова-Шонлебе, Елена Кристиано, Радослава Минчева, Славка Каравелова, Ники Младжов, адвокат Галина Петрова“, заяви пред Dnes.bg Евгени Минчев.

Предпремиерата на книгата е на 21 март от 19.00 часа в литературен клуб „Перото“ в НДК. Входът е свободен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари