IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт ще докаже, че любовта ще спаси света

21 април 2016 13 22

Актьорът в „Ловецът: Ледената война“

Снимка: Форум Филм

Снимка: Форум Филм

Аферата на Кристен Стюарт с режисьора Рупърт Сандърс ѝ коства любовта на Робърт Патинсън. А също така и роля в продължението на „Снежанка и ловецът“.

Така в продължението от новата интерпретация, Снежанка така и не участва. Сюжетът е съсредоточен около историята на ловеца (Крис Хемсуърт) и неговата любима – войнът Сара (Джесика Частейн), а името на филма е „Ловецът: Ледената война“.

Режисьорът Седрик Николас-Троян ни показва съвсем нова приказна история, която само използва някои от познатите от Братя Грим персонажи.

Така и тук има джуджета, но по-скоро по нрав приличат на тези от историите на Толкин, а Злата кралица Равена (Чарлийз Терон) си има далеч по-различни съперници от Снежанка – като сестра ѝ Фрея (Емили Блънт).

След като с коварство я предава, Фрея се превръща в ледена кралица, заобиколена от откраднати деца – бъдещи нейни войни.

А Седрик Троян ни повежда в един вълшебен свят, в който злото може и да не е толкова истинско, както и доброто. Режисьорът се заиграва с двойствеността на огледалото, на леденото изображение, което всеки може да види в зависимост от това какво крие в себе си.

Детайлно са описани приказните места като двореца на кралицата или гората и нейните обитатели. Крупни планове се редуват с панорамни гледки на дълбоки реки, където се крият опасности. Атмосферата напомня на доста приказки, които вече сме гледали от Уилоу, Хрониките на Нарния и „Властелинът на пръстените“ до анимацията „Леденото кралство“.

И докато в първата част атмосферата бе мрачно готическа, то този път палитрата става по-пъстра, а романтиката води действието напред и за пореден път ще ни нахъса с мантрата, че именно любовта ще спаси света.

„Ловецът: Ледената война“ от 22 април в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари