IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как биха изглеждали „Дрехите без нас“?

26 май 2016 05 00

Зловещи картини от действителността на иранския художник Мохамед Табатабай

Снимка: mohammadtabatabai.com

Снимка: mohammadtabatabai.com

Мохамед Табатабай е роден в Техеран през 1987 година. Още в ранното си детство той започва да изследва сам за себе си необятния свят на изобразителното изкуство.

Завършва Техеранския университет по изкуствата през 2006 година. Оттогава 26-годишният творец е представил творбите си в 14 различни изложби, но всички на територията на Иран.

Изглежда в тези размирни времена не е лесно да рисуваш и да споделяш творчеството си със света. Е, галерия може да се организира поне в интернет пространството, където да видим платната на Мохамед.

Иранският художник рисува тематично, като създава по няколко творби от всяка тема, която си задава.

От всички тях, избрахме „Дрехите без нас“ – поредица от няколко платна, които сами разказват за претенциозността на човешката природа.

Онова неспирно желание да бъдеш модерен, за да се впишеш в обществото. Това са дрехи, създадени с откраднатия живот на екзотичните видове, но и такива, които поради комерсиалната си същност са изгубили своя първообраз – топлината.

Всички платна можете да разгледате в нашата галерия.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари