IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внезапно почина Долорес О'Риърдън от The Cranberries

16 януари 2018 06 42

Вокалистката на групата си отиде на 46 години

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Долорес О'Риърдън, вокалистката на групата The Cranberries, почина внезапно на 46 години в Лондон, съобщиха световните информационни агенции.

Причината за смъртта ѝ не се съобщава.

О'Риърдън била в Лондон за записи, каза пресаташето на групата Линдзи Холмс, цитирана от Асошиейтед прес.

The Cranberries стана световноизвестна през 90-те години на миналия век с хитове като „Zombie“ и „Linger“.

През 1996 г. Долорес О'Риърдън отложи турне на групата си, като посочените мотиви за това бяха изтощение, липса на творческо вдъхновение и разочарование. Тя напусна ирландската банда през 2003 г. и записа два солови албума, преди групата да се събере отново през 2009 г., припомнят Ройтерс и Франс прес.

The Cranberries е втората най-продавана ирландска банда след U2. Миналата година тя отмени концерти в Северна Америка и Европа, защото Долорес О'Риърдън страдаше от проблеми с гърба.

По повод кончината на Долорес О'Риърдън президентът на Ирландия Майкъл Хигинс каза, че това е голяма загуба за ирландската музика и описа влиянието на певицата като огромно.

В изявление на семейството на певицата се казва, че то е съсипано от кончината ѝ и моли медиите да запазят правото му на неприкосновен личен живот в тези трудни времена, допълва ДПА.

Малко преди Рождество Христово Долорес О'Риърдън публикува послание в страницата на групата във Фейсбук, в което казваше, че се чувства добре и че е изнесла първия си концерт от месеци насам, припомня Франс прес.

The Cranberries продаде над 40 милиона албума по света. Последният ѝ албум „Something else“ излезе миналата година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари