IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емоциите, които ви гарантират успех

8 април 2014 10 00

С тях ще вървите само напред и нагоре

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки иска да има успешна кариера и търси тази малка формула, която да му я гарантира. Истината е, че гаранция в този живот няма за нищо. И ако желаете да вървите напред, трябва здраво да поработите за това.

И все пак се оказва, че има някои неща, които могат да ви послужат за полезни основи, върху които вие да надграждате. Вижте кои са емоциите, които ще ви поведат към успеха:

1. Благодарност

Скорошно изследване съобщи, че хората, които изпитват чувство на благодарност, са по-склонни да изчакват паричното си възнаграждение. Това пък ги учи на търпение. Търпението е една силно ценена черта в бизнеса. Неслучайно големите компании пускат продуктите си в „точния момент“.

Погледнато под друг ъгъл формулата тук е:

благодарност=>търпение=>време=>успех

Как да се научите да бъдете по-благодарни? Лесно! В края на всеки ден напишете в бележника си най-малко три неща, за които сте благодарни. Периодично прочитайте целия списък. Колкото по-благодарни ставате, толкова по-малко ще се стресирате и ще се сдобивате с търпение, а то води до по-добри решения.

2. Посвещение

Трудно е да накарате някого да се посвети на работата си. Това е индивидуална черта, която зависи от личните мотиви на човек. Посвещението е като мотивацията. То се разклаща, когато не сте сигурни дали трудът и времето ви ще се отплатят накрая.

Без посвещение обаче, няма как да имате куража да преминете към действие и да развивате бизнеса си. В най-лошия случай ще стоите и ще чакате останалите да преминат към действие. А това от своя страна е гаранция за провал.

Ето я и формулата:

посвещение=>кураж=>действие=>успех

Как да бъдете посветени на работата си? Решете каква е вашата цел и всеки ден малко по малко действайте в посока постигането ѝ. Може да е нещо просто – като изкарване на прехраната на семейството за целия месец или пък желание да промените света.

Колкото по-ясна е крайната ви цел, толкова по-голяма ще е мотивацията ви и ще имате причина да действате.

3. Емпатия

Да бъдеш благодарен, търпелив, отдаден и мотивиран е необходимост за да постигнеш успех. Остана още едно нещо и това е възможността да общуваш с другите.

Емпатията лежи в основата на успеха, защото без нея няма как да знаете какви са нуждите на хората. Това чувство е и ключово за успешното управляване на хора. Емпатията ви позволява да разберете проблемите на останалите, както и техните желания и да ги превърнете в реалност. Емпатията ви позволява да казвате и правите правилните неща, които ще помогнат на другите да преминат на следващо ниво.

Ето я и формулата:

емпатия=>разбиране=>връзки=>успех

За да станете по-емпатични, е необходимо да слушате повече, отколкото да говорите. И когато слушате го правете внимателно. Осъзнайте какво влияние имате върху другите и се отнасяйте с тях така, както искате да се отнасят с вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Лили ( преди 10 години )
Напротив успяват нахалните, неблагодарните, злобните и завистливи хора, по-често жени. Това са идеи за успокоение на свестните, работни, нормални хора.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
трябва да си спомняме за тези неща по-често, толкова са важни... особено благодарността
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар