IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4-те задължителни неща на бюрото ви

18 февруари 2015 06 01

Направете работния си ден по-здравословен

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Седенето по 8 и повече часове на ден зад бюрото може да формира доста вредни навици, които с времето да рефлектират върху здравето ви.

Висенето в офиса обаче не е извинение да пренебрегвате нуждите на тялото си и да се оправдавате за влошената си кожа, забавен метаболизъм и постоянна умора.

Какво трябва задължително да присъства на бюрото ви, за да бъдете здрави и тонизирани:

Бутилка вода

Потънали в работа, често забравяме да пием, освен когато жаждата не стане непосилна. Със сигурност сте прочели поне веднъж, че възрастен човек трябва да поема средно по 2 литра течности на ден.

Сложете една голяма бутилка минерална вода на бюрото си и тя ще ви напомня, че трябва да пиете течности по-често. Поставете си за цел да изпразните цялото шише в рамките на работния ден.

Антибактериален гел/мокри кърпички

Клавиатурата е едно от местата с най-много бактерии. Пръстите ви постоянно са върху копчетата, а после в устата, косата, по лицето ви. Няма как да се миете на всеки 5 минути, а и в офиса ви със сигурност постоянно влизат и излизат хора, с които се здрависвате, разменяте си документи и т.н. Всичко това отива по вашите пръсти, а после и по кожата, когато се пипате. Най-лесно е да имате до себе си дезинфекциращи средства, които може и да не са сапун, но пак убиват голяма част от микробите по ръцете ви.

Салфетки

Сухите салфетки също са необходими. Със сигурност ви се е случвало да ви потече носа, да се олеете с кафе/кола или друга течност и да залеете бюрото/компютъра си. Може да се окажат спасително средство и за колега!

Здравословен „снакс”

Когато човек седи пред компютъра, той често посяга към нездравословни храни като вафлички, чипсове, курабийки. Дръжте край себе си по нещо диетично, което да овладее фалшивия ви глад към „боклуци”. Например пълнозърнесто блокче, някакъв плод или кисело мляко.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари