IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратегии за оцеляване на работа, която мразите

28 май 2015 10 29

Съветите, които ще ви помогнат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Как да оцелеете на работа, която мразите? Това е въпрос, който много хора си задават, тъй като голяма част от работещите са били в подобна ситуация в даден момент от професионалното си развитие.

Дори всички да знаем, че трябва да напуснем компанията и позицията, която не ни удовлетворява, понякога финансовата нужда е по-силна от вътрешното желание.

Лошото при кофти работата е, че заради нея, човек започва да мрази живота си като цяло. Ако вие самите се намирате в същата или сходна ситуация, вижте кои са стратегиите за оцеляване на работа, която мразите:

1. Поставете си цел и я следвайте

Ето ви едно малко успокоение – по-лесно ще си намерите работа, ако вече имате такава. Пък и шансът да намерите нещо по-добро, се доближава почти до 100%, когато имате зададено ниско ниво. Поставете си цел всяка седмица да изпращате автобиографията си на определен брой места и се задействайте, за да намерите по-подходяща работа за вас.

2. Намерете време за себе си

Натовареният график може да бъде нещо много стресиращо, особено ако е свързан с работа, която мразите. За да компенсирате негативните емоции, отделяйте време за себе си и за правенето на приятни неща.

3. Научете нови трикове

Ако не работите това, което искате, може би причината е във вас самите. Вероятно ви липсват определени умения и познания? За щастие, това може да се поправи – стига да го пожелаете. Никога не е късно да научите нещо ново, дори е задължително, ако искате да се развивате професионално. Четете подходяща литература, посещавайте курсове и т. н.

4. Разтоварвайте се физически

Ако не можете да „изпуснете парата“, това може да се отрази зле не само на вас, но и на хората около вас. Физическата активност ще облекчи натрупаното напрежение и ще ви помогне да се чувствате по-добре. Не пренебрегвайте възможността да ходите и на танци, боулинг или нещо подобно. Дори разходката в парка би ви се отразила добре.

5. Обръщайте внимание на положителното, вместо на отрицателното

Колкото и да мразите работата си, все пак има нещо хубаво в нея, нали така? Може би именно това нещо ви е накарало да започнете да работите на тази позиция. За да оцелеете на място, което не харесвате, най-доброто, което можете да направите, е да гледате по-положително на работата си. Все пак нагласата е изключително важна и ако вашата е балансирана, а не негативна – това със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари