IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички щастливи семейства си приличат

3 май 2012 13 45

Не спирайте да полагате старание за вашето!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няма нужда да казваме продължението, че всяко нещастно семейство е нещастно по своему. Защото вие искате повече от всичко да сте истинско семейство, с много щастливи с много поводи и без поводи усмивки и любов. Тези, които могат да кажат, че бракът им е най-хубавото нещо което им се е случило, определено са мъдреци. Или поне са улучили вярната формула, която прави чудесата достъпни за всеки. Или малките тайни на хармонията.

Разговорите

С кого, ако не у дома могат да се обсъждат всички теми, всички проблеми, всички мечти, всички впечатления, всички надежди, да са рисува бъдещето и да се помни най-хубавото на миналото. Не забравяйте да говорите с любимия човек по най-гальовния начин, да го похвалите, да го поощрите, да споделите дори страховете му.

Свобода

Винаги му оставайте простор за дишане. Не го притискайте, не го шпионирайте, не издевателствайте над него с прекалено присъствие и прекомерно влияние. Ако иска да бъде с приятели – ами оставете го, той има нужда от това. А дори и да остане просто сам. Това е полезно дори и за вас. Казахме, че трябва да говорите, но когато той се е върнал от работа много уморен, само го прегърнете и го оставете да си почине в тишина – ако това иска.

Спорът

Я си помислете всеки път ли е било толкова належащо да спорите. Сигурна съм, че повечето пъти е било много шум за нищо. Умната жена знае кога да спре, а мъдрата просто не го допуска.

Докосване

Американките имат едно златно правило: Най-доброто лекарство, универсално при това, е аспирин, топла храна и прегръдки. Понякога само допирът е достатъчен, за да се успокои той, а и вие. Дори ако ви се струва, че е минало това време на нежност и прегръдки. Защото то никога не бива да напуска живота ви.

Секс

Не допускайте отчуждение, просто внесете разнообразие и не му обръщайте гръб. Защото в началото не е било така, нали!

Слушайте

Не е важно само да слушате, а и да чувате. Старайте се да разбирате и в мълчанието, не само в думите и то доста по-добре. След време ще се научите да го правите почти съвършено. Обикновено хората обичат да говорят само за себе си, но другият също има своята гледна точка. И тук е нужно просто да проявите разбиране – нищо повече.

Изненадвайте се

Може да не е всеки ден, но намирайте начин да изненадате любимия с нещо дребно или нещо неочаквано. Ще разбере с удивление как на пръв поглед толкова дребни неща могат да предизвикат усмивка и възторг и ще се ядосвате, че не сте го правили по-често и по отдавна. Защото допуснете ли скуката и рутината да се настанят в дома ви, те ще откраднат хармонията и щастието ви. Затова ги прогонете – завинаги!

Автор: Светлана Видинска, info@tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Катя ( преди 12 години )
Статията е много поучителна и ме накара да се замисля ца много неща, защото е вярно, че рутината убива романтиката в семейния живот.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лана ( преди 12 години )
Съни, мисля, че още от първото изречение става ясно, че това е цитат. Още повече, че човек трябва да има елементарна култура да знае, че цитатът е от романа "Ана Каренина", без да има нужда да му се напомня.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
sunny ( преди 12 години )
Тази мисъл е толкова известна, че да се използва без да се казва kой е автора е ...така зпочва един от най-известните романи - Ана Каренина
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар