IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината от жените планират сватбата си, преди да имат младоженец

16 март 2014 07 55

50 % от самотните дами са обсебени от мисълта за перфектната сватба, нищо че още нямат жених

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Избрали сте си булчинската рокля, харесали сте си луксозния автомобил, който ще ви отведе до църквата, набелязали сте си шаферките и кумовете и вече имате идея каква ще бъде сватбената ви торта....

Този план е нещо характерно за вас, ако сте бъдеща булка, но се оказва, че той е любим и за повечето самотни жени. Оказва се, че всеки 6 от 10 необвързани дами, вече тайно са започнали да планират своите сватби, въпреки че не са срещнали своите младоженци.

Според ново британско проучване повече от половината жени без гаджета, започват да планират сватбата си, далеч преди да са намерили жених. Момичетата започват да градят планове за своя голям ден още на крехката възраст от 13 години.

Почти половината от жените още в пубертета идентифицират кои техни приятелки ще им станат шаферки един ден, а едно на всеки 20 момичета дори си купува булчинско списание, от което да черпи идеи, а 34 % сърфират из булчинските интернет сайтове, търсейки вдъхновение.

Почти половината от анкетираните представителки на нежния пол (49%) си признават, че знаят точно с каква рокля искат да се омъжат, още преди някой да им е направил предложение за брак.

Оказва се, че намирането на г-н Идеален е от второстепенно значение за половината Пепеляшки, които са по-обсебени от това да „блеснат на бала“. След цялата тази информация ни става ясно защо мъжете често се чувстват в изолация по време на планирането на сватбата си, тъй като младоженката вече отдавна има визия за всичко, което трябва да се случи на това важно събитие.

Анкетата, дело на фирмата „Interflora“, е направена сред 600 самотни жени. Авторите на изследването казват: „С тази анкета ние доказваме колко важен е сватбеният ден за жената. Дори дамите, които все още нямат постоянен партньор, имат ясна представа за вида на своето сватбено тържество.“

22 на сто от жените дори си имат албум или папка, в която съхраняват идеите си под форма на изрезки от списания или снимки. Проучването също така показва, че 13 на сто от жените знаят през кой месец от годината ще се омъжат, а 27 % са си избрали сезона.

Проучването разкрива още, че роклята е най-вълнуващият аспект от планирането на големия ден.

Вижте кои са сватбените решения, които самотните жени вече са взели още преди да са срещнали своя младоженец:

Избрали са вида на роклята си (49%)

Измислили са дестинацията за медения месец (32%)

Избрали са си шаферките (31%)

Харесали са си булчинския букет (23%)

Харесали са си прическата (20%)

Избрали са си ресторант/място за сватбата (20%)

Умували са върху менюто (17%)

Решили са през кой сезон ще се омъжат (15%)

Харесали са си торта (12%)

Избрали са си църква (12%)

Избрали са си песента за първия блус (9%)

Взели са решение за точната дата (6%)

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари