IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви типове майки се срещат в интернет

10 април 2014 15 10

Майките могат да си приличат по страшно много неща, но имат различен стил на поведение в киберпространството

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Интернет и по-специално социалните мрежи все повече завладяват времето на хората. Изключение не правят и майките, чиито профили обикновено изобилстват със снимки на детето/децата или всякакъв вид информация, свързана с ролята на родител.

Има майки, които държат да публикуват всяка нова снимка на своето дете или пък такива, които харесват всеки статус на вече порасналата си дъщеря или син. Най-общо майките могат да се разделят на няколко типа. Ето и кои са те:

1. Фенката на селфитата.

Този вид майка следва модата и след като в момента селфитата са изключително популярни, тя няма как да не последва примера на всички останали! Майката, фенка на селфитата, се снима по няколко пъти на ден заедно със своето дете – заедно показват колко е забавно да се гушкат, да си играят, да се хранят, да гледат телевизия и т. н.

2. Мултифункционалната майка.

Балансирайки между семейството, кариерата и децата, този тип майки все още намират време да приготвят ястия, които по-късно да публикуват в социалната мрежа. С тях обикновено се приканват останалите хора да последват примера и да сготвят същото изключително вкусно ястие. Мултифункционалната майка доста често актуализира своя статус, пишейки обикновено нещо подобно на: „Тъкмо се връщам вкъщи, след като взех децата от уроци по танци. Време е за бърза тренировка!“.

3. Прекалено приятелски настроената майка.

Този тип майки имат приятелски отношения не само със своите деца, но и с техните приятели. Тези майки коментират всяка снимка на своите деца в социалните мрежи, а понякога се включват и към снимките на техните близки. Не е изключено и да създават чат групи с всички членове на семейството.

4. Майката „дневник“.

Всички сме се сблъсквали с този тип майки. Тя споделя всичко от времето, в което е забременяла, като не забравя да информира за всеки етап от своята бременност. След като родят, тези майки използват социалните мрежи като дневник и документират всичко свързано с тяхното дете. От първата стъпка на бебето, през кихането и температурата до първата дума. Приятелите на този тип майка са напълно наясно с развитието на нейното дете.

5. Вманиачената по цитати майка.

Този тип майки се изживяват като мислители и философи. Те обичат да публикуват вдъхновяващи цитати, които могат да варират от забавни до сериозни – но всички с някакъв конкретен смисъл. Повечето от посланията на вманиачената по цитати майка показват, че всеки човек е специален и има силата да промени света.

6. Хвалебствената майка.

Този тип майки не само обичат децата си, те направо ги обожават. Дори понякога имат прекалено замъглена представа за своите наследници. Мислят ги за най-великите деца на света и задължително всеки път споделят техните постижения. Няма значение дали това е награда от конкурс по пеене или просто 6-ица на класното по български език. Хвалебствената майка използва всеки удобен случай, за да покаже на света колко е велико нейното дете.

7. Неособено активната майка.

Този тип майки може да проверяват ежедневно своите профили в социалните мрежи, но не го увековечават с непрестанни снимки и публикации. Те актуализират профила си, само когато сметнат за необходимо. Разбира се, публикуват снимки на своето дете, но в много по-умерени количества. Пишат за родителството, но също без да прекаляват. Обикновено харесват най-много постовете на други майки.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

една баба ( преди 10 години )
и докато майките щракат в интернет,ние бабите гледаме внучетата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
С благодарности -спести ми времето да се завирам из тази част на нета.Мисля си ,че докато тези майки се развихрят във виртуалната реалност демострирайки свръхмайчиниство или свръх домакински умения татковците съществуващи или хипотетични със сигурност се движат в своите орбите без много да пресичат тези на майките.Резултата е ,че са малко майките с повече от едно свръхдете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )