IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да опитате преди да се разведете

3 юни 2014 14 01

Някога сте обичали или все още обичате партньора си, така че дайте шанс на брака си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По някакъв начин всички отношения са трудни сами по себе си. Тези между родител и дете, между партньори, между шеф и подчинен и разбира се, между съпрузи. Статистиката относно разводите е плашещо висока, което може да се дължи на много фактори.

Един от тях обаче със сигурност е фактът, че двойката най-вероятно не се е постарала достатъчно преди да вземе финалното решение. Все пак някога сте обичали или дори все още обичате своя партньор, така че има смисъл да се борите и да дадете шанс на брака си.

Разберете кои са нещата, които трябва да опитате преди да се разведете:

1. Индивидуална консултация. Преди да погледнете негативно на това предложение, замислете се, че това е широко разпространена практика в западните страни и определено има защо. Приемете срещата със специалист като излизане на кафе с приятелка, само че този път ще погледнете под различен ъгъл на ситуацията, в която се намирате и емоциите, които изпитвате. Понякога проблемът може да се крие в самите вас, без дори да го осъзнавате.

2. Брачни консултации. Терапията за двойки е добър начин да чуете какво има да каже вашият партньор, както и обратното. Много от брачните проблеми произлизат от липсата на комуникация и ако все още искате да се борите за своето семейство, значи трябва да се научите да говорите. Още повече брачните консултации са „свободна зона“, в която и двамата партньори ще бъдат изслушани еднакво, което може би липсва при обичайните ви разговори.

3. Посредничество. Подобно на брачните консултации, може да използвате някой доверен приятел, който да даде безпристрастното си мнение. По този начин ще получите обратна връзка и може би ще разберете, че някъде вие също грешите.

4. Ходете на срещи. Някъде по брачния път между работа, семейни задължения и деца съпрузите забравят да се радват един на друг. Букетите без причина са мираж, а тези по повод – късмет. Вие спирате да се обличате и гримирате, за да изглеждате красива. Хапвате предимно на дивана пред телевизора и т. н. Вие не позволявате на романтиката да живее! Опитайте да „върнете времето назад“ и да излизате на срещи, точно както някога сте го правили. Не забравяйте да се погрижите за външния си вид, да бъдете мили и да флиртувате.

5. Станете интимни. Създавайте си повече интимни моменти. Не правете секс само по празниците или „колкото да отбиете номера“. Намерете начин да нагорещите случващото се в спалнята, дори това да значи да излезете извън нея. Експериментирайте, купете си секси бельо и се върнете в лудите си години, когато бяхте гаджета.

6. Стойте далеч от други представители на противоположния пол. Трябва да бъдете много внимателни около противоположния пол, особено когато имате сътресения в брака. Именно в този период други хора могат да ви се сторят много привлекателни и да ви „подхлъзнат“ към развода. Без значение колко е изкушаващо, не правете нищо, преди да бъдете наясно какво ще правите с брака ви. Иначе може да съжалявате, че сте провалили семейството си заради някаква авантюра.

7. Направете всичко по силите си. Дори накрая историята ви да завърши с развод, поне ще знаете, че сте направили всичко по силите си това да не се случи. Само така ще бъдете с чиста съвест и напълно спокойно може да продължите напред.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )