IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бракът е виновен за лошия сън

13 юни 2014 12 19

Ако дамата не е щастлива в семейния живот, то съпруга ѝ го очакват тежки нощи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако се чудите защо сънят ви не е особено здрав и дълбок, то отговорът може да е на една ръка разстояние. Ново изследване показва, че двойките, които делят едно легло, имат по-спокойна нощ, ако дамата е доволна от брака си. Семейните хора имат синхронизиран сън с този на половинката си.

„Повечето неща, които знаем за съня, са на база изследване на индивида. Но тези възрастни, които делят легло с партньор, имат сходно поведение в леглото. Сънят на един човек зависи до голяма степен от този на човека до него под завивките“, казва Хедър Гън от университета в Питсбърг.

Изследването показва, че почти всички двойки са будни или заспали през 75 % от времето, в което такива са и половинките им. Колкото по-доволна е една жена от семейния си живот, толкова по-добре спи тя, а следователно и партньорът ѝ в живота.

В проучването са взели участие 46 двойки, които са изследвани в рамките на 10 дни.

„Сънят на женените двойки е по-синхронизиран отколкото на тези, които живеят без брак. Това означава, че има връзка не само кога спим, а и с кого спим“, обяснява Гън.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )