IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брачни съвети от разведени

8 август 2014 10 15

Те знаят по-добре от всеки друг какво работи и какво не

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и да звучи парадоксално, едни от най-добрите брачни съвети може да получите от разведени хора. Изглежда странно и сигурно в главата ви се върти нещо от сорта на: „След като някой се е провалил, на какво може да ме научи той...“. В България обаче имаме една много подходяща поговорка за този случай и тя гласи: „Не питай старило, а питай патило“.

Така че доверете се на хората, които най-добре знаят какво в брака работи и какво не. Не е нужно да повтаряте техните грешки, за да достигнете до техните изводи. А и не забравяйте, че човек се учи най-вече от своите неуспехи, така че не му мислете и имайте предвид следващите няколко брачни съвета:

1. Опознайте и обикнете себе си.

Това е една от основните препоръки, която трябва да изпълнявате, ако искате здрав и успешен брак. Ако вие самите не обичате себе си, никога няма да може да обичате и друг човек напълно. Винаги ще бъдете неудовлетворени от нещо, а всъщност причината за това ще се корени някъде дълбоко във вас.

2. Общувайте внимателно.

 След като кажете нещо, вие не може да върнете думите си назад, колкото и да искате. Думите ви са стигнали до човека и са го наранили. Така че подбирайте внимателно това, което казвате и избягвайте конфронтации, когато сте много ядосани. Намерете начин да спорите умерено с вашия брачен партньор и не забравяйте да се изслушвате един друг. Като семейна двойка вие трябва да умеете да разисквате всички важни въпроси, без обаче да се стига до остри конфликти.


3. Бъдете най-добрите приятели на половинката си.

 Докато влюбеният и нагорещен период на медения месец не трае вечно, то приятелството успява да устои във времето. Ето защо е важно да създадете истинско приятелство с половинката си и да не го приемате само като любовник. Химията е важна, но най-стабилните бракове са изградени върху приятелството.

4. Не забравяйте за малките неща.

Кой не би се зарадвал на изненадваща романтична вечеря или на „Обичам те“ след тежък ден? В дългосрочен план малките неща имат толкова голямо значение, колкото големите неща – така че не ги пренебрегвайте. Не забравяйте да показвате своите чувства един към друг дори по най-простия начин.

5. Не спирайте да правите секс.

Различни проучвания показват, че тайната за дълъг и щастлив брак е сексът. Така че не си позволявайте да преустановявате интимностите със своя брачен партньор. Напълно нормално е, ако това се случи, един от двамата или и двамата да потърсите секс на друго място. А малко бракове успяват да преодолеят изневерите, без големи сътресения или без напълно разпадане.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари