IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истините, които жените осъзнават, след като родят

14 ноември 2014 09 13

Какво се върти в главата на една нова майка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и много книги за бременността, раждането и по-нататъшното отглеждане на детето да прочетете, никога няма да бъдете напълно готови за това, което ви очаква. Ако вече сте майки, най-вероятно в момента да поклащате глава в знак на съгласие.

Спомняте ли си първите мисли, емоции, притеснения и отчаяния, след като родихте? Това са неща, с които всяка жена се сблъсква и с които е хубаво да се запознаят жените, които все още не са раждали. Макар че дори да ги прочетат, никога няма да е същото, допреди да ги изживеят.

Ето и кои са истините, които дамите осъзнават, след като родят:

1. Вече не се впечатляват от всички видове телесни функции.

Всички майки, без изключение, се променят драстично в тази посока. Те нямат проблем да помиришат, огледат или пипнат нещо, което в миналото би ги накарало да повърнат. В името на благосъстоянието на детето, всичко вече е различно. Сменянето на памперси не е от най-приятните изживявания с малкото ангелче, но пък не е и такава драма, за каквато много хора го смятат. Повръщаното пък не е никакъв проблем, както и изследването на цвета и консистенцията на бебешките сополи.

2. Всъщност любовта от пръв поглед съществува.

Дори една жена да не е успяла да я изживее с някой мъж, то тя със сигурност ще я почувства, когато зърне своето бебе. Много жени преди да родят са твърде скептични към любовта и отдадеността, която имат майките към своите деца. Зърнат ли обаче лицето на своето прекрасно бебе, те веднага променят мнението си и осъзнават една от големите истини в живота.

3. След раждането те все още изглеждат като бременни.

Много малко са жените, които възвръщат старата си форма лесно. Обикновено това са късметлийките, които като цяло са изглеждали слаби по време на цялата си бременност. По-голяма част от родилите жени обаче нямат този късмет. Така че бъдете подготвени за това, че ще ви трябва време и усилия, за да се разделите с тялото си на бременни, дори вече да не сте такива.

4. Кърменето е по-трудно от кросфита.

Кърменето звучи като един напълно естествен, инстинктивен и лесен процес, но истината е много по-различна. За много жени това е едно от най-трудните неща, с които се сблъскват след раждането. Някои бебета са много упорити и отказват да се хранят по този начин. Изисква се търпение и подход, за да дойде всичко на мястото си. Тренировката може да е много изморителна, но кърменето е направо изтощително – особено с цикъла кърмене, изпомпване на кърма, кърмене, изпомпване и т. н.

5. Впечатляващо е колко хубава може да бъде една прегръдка.

И тъй като не всичко е толкова лошо, както сблъсъкът с телесните функции и кърменето, трябва да обърнем внимание и на прегръдките. Вероятно вие обожавате да се гушкате със своя любим мъж и куче, например, но кое би заменило прегръдката с вашето бебе? Едва ли има майка, която би искала да прави нещо друго точно в този момент на божествена наслада. Когато пък детето порасне, всяка негова прегръдка, целувка и мило докосване прави живота просто перфектен.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Който дава минус, да не изхожда само от себе си, щото с таква ограниченост, по-добре да не ражда изобщо!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
"Зърнат ли обаче лицето на своето прекрасно бебе, те веднага променят мнението си и осъзнават една от големите истини в живота." - глупости, ей така депресирате жените, много се "влюбват"чак седмици и месеци след раждането
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар