IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини мъжете да лъжат за цената на годежния пръстен

22 юни 2016 07 00

Цената е важна за егото на кандидат-съпруга и щастието на бъдещата булка

Снимка: Karl Lagerfeld

Снимка: Karl Lagerfeld

Годежният пръстен е почти толкова важен, колкото халката. За мъжете е истинско предизвикателство да уцелят точното бижу, което бъдещата им съпруга да носи с радост и гордост, защото в повечето случаи те го купуват без одобрението и знанието на своята половинка.

Скорошно проучване на сайта www.vouchercodespro.co.uk показва, че 34 % от бъдещите съпрузи лъжат за цената на годежния пръстен. Ето и кои са причините:

Да впечатлят родителите на изгората си

Цената на годежния пръстен за родителите на момичето е показател за това дали нейният любим е заможен и ще се грижи добре за детето им. Ако той е скъп и бляскав, те подсъзнателно се успокояват, че дъщеря им е в добри ръце и ще има охолен и спокоен живот.

Да впечатлят половинката

Жените обичат да се хвалят със своите придобивки и красивият и скъп годежен пръстен определено ще ги ощастливи и ще ги накара да бъдат по-самоуверени и горди. Дамите вярват, че скъпото и изящно бижу е и мерило за любовта на техния партньор – стереотипно мислене, което дори в 21 век все още не може да бъде заличено.

Да се похвалят

Не само жените, а и мъжете парадират със социалния си статус посредством материалните си придобивки – коли, апартаменти, дизайнерски дрехи и часовници и разбира се с „гъзарския“ годежен пръстен, който могат да си позволят и са купили за бъдещата си съпруга.

Да оправдаят очакванията на любимата жена

Понякога жените сами намекват какъв годежен пръстен очакват. Разбира се, те си падат по лъскавите и красиви неща, които често имат висока цена. За да зарадват половинките си, мъжете купуват или посочения пръстен, или близък по цена и блясък. Ако не могат да си позволят подобна инвестиция, е по-лесно да излъжат за цената на бижуто.

От срам

Не всеки е роден със златна лъжица, а финансовите възможности са много важни за егото и самочувствието на един мъж. По тази причина господата прибягват до лъжа за цената на годежния пръстен, в случай, че не могат да си позволят нещо скъпо и бляскаво.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари