IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението на покойния Джани Версаче е пред фалит

19 юли 2013 07 40

Къщата отива на търг след като цената ѝ от 125 милиона щатски долара не успя да привлече купувач

Снимка: blogs.wsj.com

Снимка: blogs.wsj.com

Така и не се намери купувач, който да брои 125 милиона щатски долара, за да се сдобие с имението на покойния Джани Версаче в Маями, Флорида. За това цената на имението „Casa Casuarina" беше намалена с цели 50 милиона и сега се продава на търг за 75 милиона щатски долара.

Къщата е построена през 1930 г. от архитекта Олдън Фрийман, който отдава почит към най-старата съществуваща къща в Санто Доминго, Доминиканската република (на около 500 години).

Според Forbes имотът разполага с 10 спални, като всяка е декорирана със собствена тема. Къщата има 11 бани, закрита градина и обширна тераса до басейна, облицована с мозайка, в която има вградено 24-каратово злато.

Версаче купи имението през 1992 година за 10 милиона долара и живя там в продължение на пет години до трагичното си убийство на прага на имението през 1997 година. След като купува къщата, Джани похарчва цели 33 милиона щатски долара за нейното реновиране и разширяване.

Логично – екстравагантният интериор е в тон с пищния вкус на легендарния дизайнер – в него има много мозайки, стенописи, богато украсени статуи, сводести врати и елементи от пищен текстил с цветни щампи.

През 2000 г. предприемачът Петър Лофтин купува луксозното имение от сестрата на Джани – Донатела Версаче за скромната сума от 20 милиона. Преди четири години той го преобразува в бутиков хотел, но миналия месец го обяви в несъстоятелност.

Вероятно само мултимилионер с екстравагантен вкус може да си позволи и да се реши да си купи въпросната „Casa Casuarina".

Вижте снимките от имението в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари