IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умна вилица помага за отслабване

10 януари 2013 15 40

Тя вибрира, когато прекалите с яденетео

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Говори се, че в бъдеще няма да имаме нужда от храна, а с едно хапче ще се чувстваме сити. Е докато това далечно бъдеще дойде, на иноваторите ще им хрумнат кум идеи. И тъй като темата със затлъстяването е особено актуална в момента, гениалните умове се съсредоточават най-вече върху това какви продукти или джаджи да измислят, които да помагат на хората да отслабват.

Американците се оказаха находчиви и изобретиха вилица, която вибрира, когато прекалим с храната, съобщи Асошиейтед прес. Приборът вече спечели фенове на Изложението на високите технологии в Лас Вегас и ще бъде пуснат на пазара тази пролет
под търговската марка HAPIfork на цена от 99 долара.

Диетичната вилица е снабдена със сензор, който отчита броя на хапките за минута, като следи за интервалите между тях. Ако те станат прекалено учестени, умната вилица предупреждаваща с вибрация и светодиод хранещия се да намали темпото. Интервалът между всяка хапка е минимум десет секунди.

Снимка: theverge.com

Идеята е човек да се храни умерено, да дъвчи повече и да преработва храната правилно. Това ще му помогне да почувства по-рано ситост и дори да свали килограми, тъй като често хората ядат повече, отколкото реално имат нужда. Нужни са 20 минути на организма, за да изпрати към мозъка сигнал, че стомахът е сит.

НAPIfork е сравнително по-малка по размери от традиционната вилица, за да могат да бъдат набождани с нея по-диетични хапки.

Вижте снимки на чудатия прибор в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари