IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-депресиращият град в Русия

24 юни 2014 12 42

Радвайте се, че не живеете в град Норилск

Снимка: gelio.livejournal.com

Снимка: gelio.livejournal.com

Градът се намира в зона, където температурата пада до -30 градуса по Целзий през зимата. Между ноември и януари, за период от седем седмици, няма слънце. През лятото, температурата се покачва за кратко до 20 градуса, но това не е достатъчно, за да се стопи снегът напълно. Най-големият проблем на Норилск обаче е замърсяването.

Близо 4 милиона тона мед, олово, никел, арсен, сяра и други токсични химикали се освобождават във въздуха всяка година. Снежната покривка е черна, а понякога жълта или розова. В допълнение към това има киселинни дъждове.

Количеството на серен диоксид във въздуха е толкова високо, че няма растителност в радиус от около 20 мили, освен редки плодове или гъби, които растат при висока токсичност.

Почвата е толкова замърсена, че средната продължителност на живота на жителите на града е с десет години по-къса от средната за страната. Обитателите страдат от множество заболявания на дихателните пътища, рак на кръвта и кожни заболявания. Само 4% от възрастните в града са здрави. Хората идват в Норилск за пари, но дори и тези, които доброволно идват, скоро са готови да избягат.

Напускането на града обаче не е лесно, особено за по-възрастните жители. Цените на имотите в Норилск са смешно ниски, което означава, че никой не може да продаде жилището си, а дори и да го направи, след това парите няма да му стигнат да си купи друго в Русия.

Вижте снимките на града в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
а къде ще пратите Бойко, и Цецо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
някой ( преди 9 години )
Аз предлагам Станишев и Орешарски за кмет и зам. кмет на Норилск, Йовчев за шеф на местното МВР, Пеевски за вестникар, Цв. Василев за банкер, Бареков за шеф на местния театър, а Сидеров за шеф на Човешки ресурси във фабриката за тежки метали! Всички те имат големи авоари в рубли и много обичат СССР- ще се чувстват като у дома си!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар