IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тропеа – крайбрежното бижу на Италия

12 август 2014 12 20

Това е най-добрата лятна дестинация на Ботуша

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

Тропеа е морски курорт, разположен в района на Калабрия, в южната част на Италия. Градът е кацнал на върха на внушителна скала, в залива на Света Еуфемия.

Този участък от бреговата линия на Тиренско море се нарича „Коста Дегли Деи“ или в превод "крайбрежие на боговете". Това е една от най-добрите летни дестинации в Италия.

Драматичните скали, с изглед към кристално чистото синьо море и слънчевите плажове, привличат както много италианци, така и доста англоговорящи туристи. Градът представлява лабиринт от малки, калдъръмени улички и площади със стари сгради.

В ясен ден можете лесно да видите вулканичния остров Стромболи от крайбрежната алея и е възможно да резервирате пътуване с лодка до там само за деня. На върха на скалата в Тропеа се намира манастирът „Санта Мария Дел'исола“, построен през 7-ми век.

Други сгради, които си струва да посетите са красивата катедрала "Норман" и църквите на "Сан Франциско" и "Санта Мария делла Неве". Ако проучите улиците по-добре, ще откриете следи от укрепленията на стария град.


Легендата разказва, че Тропеа е основан от Херкулес, когато той се завръща, след като извършва своите 12 подвига. Районът е бил населен още през епохата на неолита и по различно време е бил дом на араби, нормани, турци и др.

Вижте снимките на Тропеа в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )