IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 идеи за прекарване на обедната почивка

11 август 2014 07 15

Освен задължителното хапване

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Обедната почивка е от съществено значение не само, защото е време, в което можем да се подкрепим с храна, но и защото можем да си починем физически и психически. Някои хора пропиляват това време в разнищване на клюки, други в сърфиране в интернет, а трети в по-ефективни дейности. Ето и няколко идеи за такива:

1. Спорт/йога

Едно от най-здравословните неща, които можете да направите по време на обедната си почивка, е да правите упражнения. Дори целта ви да не е отслабване, то спортът ще ви накара да се почувствате по-здрави и пълни с енергия.

Ако нямате възможност за спорт, направете една бърза разходка около офиса или няколко коремни преси, вашето тяло ще ви е благодарно! Ако пък ходите на работа с колело - използвайте почивката, за да го покарате в близкия парк. Йога заниманията пък ще ви освободят от стреса, ще подобрят концентрацията ви и ще раздвижат тялото ви. 

2. Направете кратка дрямка

Ако разполагате със собствен кабинет и се чувствате изтощени и изцедени, най-доброто като една дрямка е чудесен начин за възстановяване на енергия и подобряване на производителността. Колата си в паркинга или на дивана в стаята за почивка може да бъде идеалното място за захващащи дрямка. Вашите колеги ще бъдат изненадани да ви видя като тон на енергия.

3. Прочетете една книга

Може би си мислите, че четенето на книга, не е подходяща дейност за обедната почивка, но това е много по-добре, отколкото да сърфирате в Интернет. Четенето поддържа ума ви активен и подобрява вашите ораторски способности и вашия правопис. Освен това, ако имате тежък ден, четенето на хубава книга ще ви помогне да забравите за проблемите поне за малко.

4. Отделете време да поседите на открито

Много хора не напускат работните си места по време на обедната си почивка и това е огромна грешка. Без значение колко много работа имате, намерете време да напуснете сградата и да поседите на някоя пейка наблизо. Ще се чувствате много по-добре, когато се върнете от почивката и ще имате повече енергия и мотивация, за да изпълните задачите си.

5. Организирайте работното си място

Отделете около 10-15 минути от обедната си почивка, за да помислите кои са непотребните вещи в живота ви. Почистете и организирайте бюрото си, изчистете чантата си. Работа в по-чиста среда ни прави по-здрави и продуктивни. Освен това чистото и подредено бюро прави добро впечатление.

6. Посветете се на дейности, които обичате

  Правете неща, които ви радват - идете на кратък шопинг, обядвайте с приятелка или с половинката си, идете на гости на някой роднина (който живее близо до офиса ви). Тези дейности ще повишат настроението ви и ще ви освежат. Ще се върнете в офиса с абсолютно различен начин на мислене и ще работите много по-добре. Просто се уверете, че се виждате с позитивни хора по време на обедната си почивка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Е, аз обикновено си използвам времето за да си свърша нещо лично, примерно за да си платя телефона или тока.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар